Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Október 08. 14:20, péntek | Helyi

Habkönnyű kikelet lett Levél és környéke legjobb tortája

Habkönnyű kikelet lett Levél és környéke legjobb tortája

Ötödik alkalommal hirdették meg a Levél és környéke legjobb tortája versenyt. Az idei eseményre 9 pályamű érkezett. A legjobbnak Laáber Zita Habkönnyű kikelet tortája bizonyult.

Csokoládés, gyümölcsös, vegán, tojás- és gluténmentes, de különleges söröskorsó alakú tortával is neveztek az V. Levél és környéke Legjobb tortája versenyen. A vándorserleg mellett sorakoztak a látványosabbnál látványosabb finomságok, amelyek közül a zsűri kiválasztotta a legjobbat.

A zsűri idén 9 torta közül választhatott. Az öttagú zsűri elnöke az esemény 2019-es nyertese, Hadarné Dorfinger Zsófia volt, de a tagok között szerepelt Lakó Júlia, Weintráger Ferencné, Mészely Réka és Kiss Béla polgármester is.

Az esemény zárásaként a versenyzőknek átadták az emléklapokat, akik között a legfiatalabb amatőr cukrászok csupán 11 évesek voltak. Idén Laáber Zita Habkönnyű kikelet tortája bizonyult a legjobbnak. A győztes a 2021-es év Levél és környéke legjobb tortája díj mellett a vándorserleget is megkapta.

A Mosonmagyaróvár TV riportja a versenyről:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.