Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Február 19. 11:51, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Gyöngyösi felszólalása - Jobbik: Izrael és az Egyesült Államok is listázza a kettős állampolgárságot

Gyöngyösi felszólalása - Jobbik: Izrael és az Egyesült Államok is listázza a kettős állampolgárságot

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint amíg Magyarországon az országgyűlési képviselők kettős állampolgársága vizsgálatának a puszta felvetése is felháborodást okoz, addig ugyanez Izraelben és az Egyesült Államokban természetes. Az ellenzéki párt fenntartja kérését, hogy a magyar képviselők nyilatkozzanak esetleges kettős állampolgárságukról.

Gyöngyösi Márton - aki az Országgyűlésben 2012. november 26-án úgy fogalmazott: Magyarország számára bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelentő, zsidó származású országgyűlési képviselők és kormánytagok számbavételét tartaná időszerűnek - kedden az MTI-nek azt mondta: a januári izraeli választásokat követően hét megválasztott képviselőnek volt kettős állampolgársága és mind a hétnek le kellett mondania második állampolgárságukról még eskütétele előtt. Gyöngyösi Márton szerint tehát Izraelben automatikus nemzetbiztonsági kockázatot jelent a kettős állampolgárság és tiltják is az ilyen polgárok megválasztását.
Az Egyesült Államokban a képviselőknek és a szenátoroknak nemcsak az állampolgárságát, hanem az etnikai és vallási hovatartozását is nyilvános adatként kezelik - tette hozzá.
A Jobbik - mivel a magyarországi adatvédelmi biztos is közérdekű nyilvános adatnak minősítette a képviselők állampolgárságát - fenntartja a kérését, hogy minden országgyűlési képviselő nyilatkozzon az esetleges kettős állampolgárságáról.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során