Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2017. Március 03. 00:00, péntek | Helyi

Foglalkoztatási együttműködések Mosonmagyaróvár térségében

Foglalkoztatási együttműködések Mosonmagyaróvár térségében

Ezzel a címmel indított programot az Európai Unió támogatásával a Mosonmagyaróvár Térségi Foglalkoztatási Paktum.

A kedvezményezett időszak 2017.01.01. – 2019.12.31.
A támogatás erre az időszakra 350 millió forint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-5.1.2-15 konstrukciójának keretében. Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatallal, a Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatallal, a Szociális Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft-vel, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzattal, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-5.1.2-15 konstrukciójának keretében gazdaság- és foglalkoztatás-fejlesztési együttműködési program (paktum) indítását kezdte meg Mosonmagyaróváron és térségében.

A konzorciumi partnerekkel együtt a közös munkába bevonják a térségben tevékenykedő vállalkozásokat, képzőket, munkaerő-piaci célú civil szervezeteket, és egyéb releváns szervezeteket.

A projekt keretében a paktum partnerség célul tűzi ki többek között a térségi vállalkozások működését leginkább veszélyeztető szakképzett munkaerő-hiány enyhítését és az álláskeresők támogatott foglalkoztatását.

A Mosonmagyaróvári Térségi Foglalkoztatási Paktum programja során a munkaerő-kereslet és -kínálat összehangolásával, a vállalkozások konkrét munkaerő- és képzési igényeire alapozott, célzott toborzás és kiválasztás eredményeképpen hatékonyabban valósulhat meg az álláskeresők munkába állása, a vállalkozások szakember-hiányának csökkentése. A Mosonmagyaróvár és térségében tervezett foglalkoztatási együttműködés további céljai között szerepel a vállalkozások és álláskeresők számára is szolgáltatásokat nyújtó paktumiroda működtetése, részletes foglalkoztatási stratégia és akcióterv kidolgozása, helyi gazdaság- és foglalkoztatás-fejlesztési partnerség létrehozása és működtetése, valamint pályaválasztási és toborzási napok szervezése a munkát vállalni szándékozók foglalkoztatása érdekében.

A tervezett 3 éves projekt keretében legalább 252 fő álláskereső bevonása történik meg a térségből, amelyből legalább 99 fő munkába áll a projekt eredményeképpen, emellett összehangolt befektetés-ösztönzési és marketing tevékenység is megvalósul a térség munkaerővonzó képességének fejlesztése érdekében.

A Mosonmagyaróvári Térségi Foglalkoztatási Paktum Együttműködési Megállapodásának ünnepélyes aláírása 2017. február 28-án, kedden, 13:30 órakor volt a mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központban, ahol bemutatták a tervezett projekt céljait, tevékenységeit, várt eredményeit és az együttműködés alapjait.

A pályázó, Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata tisztelettel várta a helyi vállalkozásokat, képző intézményeket és egyéb, érintett és érdeklődő szervezetek képviselőit a Mosonmagyaróvári Térségi Foglalkoztatási Paktum alakuló rendezvényére, ahol tájékoztatást kaptak a tervezett projekthez történő kapcsolódás lehetőségeiről és módjairól is.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: