Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Június 15. 13:01, kedd | Kék hírek
Forrás: infovárosok/pixabay

Fogadásból elkötöttek egy ladikot

Fogadásból elkötöttek egy ladikot

Az acsai rendőrök előállították azt a három fiatalt, akik fogadásból elkötöttek egy Duna partra kikötött ladikot. Nem úszták meg. A rendőrök pedig hálás levelet kaptak a tulajdonostól.

A csónak 81 éves tulajdonosa tett feljelentést 2021. június 10-én délelőtt, miután ismeretlenek ellopták a Duna partján a vízben kikötött és leláncolt, fából készült halászladikját - közölte a rendőrség.

Az acsai rendőröket nem hagyta cserben hely-, és személyismeretük, egy órán belül azonosították a lopással összefüggésbe hozható, 19 éves, budapesti K. Domonkost, valamint két tinédzser társát.

K. Domonkos a cselekmény elkövetését elismerte. Elmondta, hogy fogadásból lopták el kamasz társaival a fa ladikot. A fogadás előzménye az volt, hogy társai biztatták, „nem mersz elkötni egy csónakot”, a feladat pedig az, hogy a Duna túloldalára kell átvinni, bár a folyó sodrása némileg megnehezítette a dolgot. Kiválasztották, majd elkötötték, átkeltek vele a Dunán, végül egy bokor mögé rejtették. Azt tervezték, később majd visszacsempészik a tulajnak, erre azonban már nem nyílt módjuk, mindhárom fiatal rendőri kísérettel érkezett a Váci Rendőrkapitányságra. A csónakot a rendőrök megtalálták és visszaadták idős tulajdonosának.

A Váci Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztálya a három fiatallal szemben tulajdon elleni szabálysértés miatt indított eljárást.

Néhány nappal később levelet kapott Pest megye rendőrfőkapitánya:

"Ezúton szeretnénk megköszönni azoknak a szolgálatot teljesítő rendőröknek a munkáját, akik 2021.06.10.-én Vácott a Dunáról eltulajdonított ladikunkat (csónakunkat) szakmai hozzáértésüknek,összefogásunknak,precíz nyomozásuknak köszönhetően megtaláltak és részünkre visszajuttattak!

Tisztelettel kérjük a nyomozásban részt vett kollégákat tájékoztatni szíveskedjenek ,hálásan köszönjük nekik kitartó munkájukat!

Köszönjük Önöknek, hogy ilyen kiváló kollégákkal szolgálnak és védenek minket lakosságot és értékeinket!" - írta a ladik tulajdonosa.

Címkék: Acsa, fogadás, Ladik, rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.