Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Április 06. 00:00, csütörtök | Helyi
Forrás: MOCISZ

Felhívás - Takarítás a Szigetközben

Felhívás - Takarítás a Szigetközben

A Tengri Mosonmagyaróvári Íjász és Hagyományőrző Egyesület idén is, mint már évek óta tavaszi nagytakarítást végez az Öreg-Duna Kiliti, Doborgaz és Cikolasziget közötti szakaszán.

Az idén ez április 15-én lesz. Mivel a mosonmagyaróvári régió szerves része ez a páratlan természeti kincs, felkérünk minden magánszemélyt, iskolákat, egyesületet, pártot, hogy csatlakozzanak az akcióhoz. Ezáltal nagyobb hatásfokkal tudjuk végrehajtani az említett szakasz vízen úszó, a parton, szigeteken megrekedő, a turisták, vízparton élők felelőtlenül eldobált flakonjainak, reklámtáskáinak és egyéb hulladékának összegyűjtését és elszállítását.

Különösen szükséges lenne az összefogás azért is, mert tapasztalatunk szerint évről-évre növekszik ez a vízi szemetelés. Rendkívül káros ez a tendencia és a környezettudatos gondolkodás hiányosságaira utal. Akonkrét haszon mellett célunk a fiatalok társadalmi szerepvállalásának elősegítése is.

A fenti napon 9 órakor lesz a találkozó a dunakiliti duzzasztóműnél található Vadvíz Kempingben. Itt egy rövid megbeszélés után csoportokra oszlunk és részint csónakkal, vagy kenuval a vízen, részint pedig gyalog a vízparton gyűjtjük a hulladékot, melyet egy-egy kijelölt ponton rakunk össze. A gyűjtés szelektíven történik. Kérjük, hogy mindenki megfelelő öltözékben jelenjen meg. Védőkesztyűket és zsákokat biztosítunk. A gyűjtés kb. 15 óráig tart, közben beiktatunk egy szalonnasütést is.

Jelentkezés, információ: Bognár Árpád elnök (tengri@kabelnet.hu, 06 30/411-4038).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben