Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Január 13. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: http://malyvavirag.hu

Felhívás! Légy a Településed Mályvavirág Nagykövete

Felhívás! Légy a Településed Mályvavirág Nagykövete

A 2017-es évben Lébény szervezte az egyik legsikeresebb programot. Nagykövetük László-Rosta Zsanett volt. A városban még egy mese is született a szűrésről és a védőoltásról a helyi polgármester, Kovács Gábor tollából.

Légy a Településed Mályvavirág Nagykövete a XII. Európai Méhnyakrák Megelőzési Héten (jan. 27-febr.3.), hogy minél több nőben tudatosítsuk, a méhnyakrák megelőzése ma már legnagyobb részt rajtunk múlik!

A Mályvavirág Alapítvány országos programot hirdet a jövő évi Európai Méhnyakrák Megelőzési Hétre (EMMH)

Kezdjük a 2018-es évet együtt, a méhnyakrák prevenció jegyében!

A 2015. évi “Gyöngyözön” programunkhoz 44, 2016-oshoz 70 és 2017-eshez 88 település csatlakozott Mályvavirág Nagykövetekkel.

A gyöngy megmozgatta a településen élőket: egyfelől tudatosítjuk bennük a méhnyakrák megelőzés lehetőségét és fontosságát, másfelől együtt lehettek, és karkötőket fűztek azoknak a nőknek, akik méhnyakrákműtétre vártak. Ez a segítés ereje: jót tenni másokért is!

A települések egy szabadon választott központi helyen (pl. művelődési ház, közösségi ház, bevásárlóközpont, iskola, színház, stb.) mályvaszínű vagy rózsaszín gyöngyöt fűznek együtt és közben kötetlen, fesztelen módon, tabuk nélkül beszélgetnek a szűrésről, a védőoltásról, a saját, egyéni szerepünkről a méhnyakrák megelőzésében.

A gyöngy a méhnyakrákot okozó HPV elleni védelmet szimbolizálja.

A 2018-es programunk címe: Gyöngyöm

Az aktivitás során minél többen, nők, férfiak, gyerekek, fűzzenek egy-egy gyöngykarkötőt, hallgassanak előadásokat a méhnyakrák megelőzésről, bevonva szakembereket, érintetteket és jelképesen egy kiállított “Gyöngyposta-ládába” dobják be üzeneteiket a 2018-es évre, a megelőzés és a gyógyulás segítésére.

Célunk, egyesült erővel elérni, hogy a méhnyakszűrés ne legyen tabu, hanem váljon éves rutinná, és a HPV elleni védőoltás lehetőségét is minél többen mérlegeljék.

Az aktivitás sikerét segítheti:

● Helyi rádió, TV előzetes bevonása figyelemfelhívásként, és akár a fűzésről közvetítés élőben is.

● Szükséges lehet egy helyi gyöngyös, aki esetleg támogatásként ad gyöngyöket (vagy az önkormányzat ezzel megtámogatja a helyi programot).

● Lehet a fűzés mellé kisebb koncertet vagy egyéb programot szervezni, ez segít, hogy minél több mindenkit megmozgassunk.

A Mályvavirág Alapítvány tájékoztató anyagot postai úton és Power Point prezentációt, meghívó- és plakáttervet, Facebook posztokat biztosít a résztvevő városoknak, településeknek. Kérjük, december 20-ig jelezzék, mennyi tájékoztató anyagot kérnek, illetve tudnak-e vetíteni a rendezvényen. A közös készülést segítendő létrehoztunk egy Facebook csoportot, a „Mályvavirág Szervezők 2017-2018”-at, ami lehetővé teszi a gyors kommunikációt, a többiek programjának megismerését és az inspirálódást.

Mind a szűréssel, mind a védőoltással kapcsolatban számos tabu illetve tévhit él a nőkben. Kérjük, gyűjtsék össze azokat a kérdéseket, amik Önöknél felmerülnek, és erre a prezentációban külön kitérünk. Köszönjük, hogy segíti Ön is azzal a munkánkat, hogy hiteles információ jusson el a nőkhöz a megelőzésről.

Fontos kiemelni, hogy nem ragaszkodunk ahhoz, hogy pont a Megelőzési Héten legyen az aktivitás, lehet akár előtte vagy kicsit később is.

Kérjük a csatlakozási szándékot az info@malyvavirag.hu e-mail címre jelezd, és egy jelentkezési lap kitöltését fogjuk kérni Tőled! Ugyanitt bármilyen további kérdés esetén, állunk rendelkezésre!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.