Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2018. Június 30. 12:09, szombat | Belföld
Forrás: mti

Felfüggesztették több vérnyomáscsökkentő gyógyszer forgalmazását

Felfüggesztették több vérnyomáscsökkentő gyógyszer forgalmazását

Felfüggesztette több vérnyomáscsökkentő gyógyszer forgalmazását az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) pénteken.

Az intézet honlapján megtalálható táblázatban tételesen felsorolják az érintett huszonhét gyógyszert, amelyekben megtalálható a valsartan nevű, vérnyomáscsökkentő hatóanyag, egy részük pedig vízhajtót is tartalmaz. Többféle összetételű, erősségű készítmény van a táblázatban, több gyártó termékei. A táblázat elérhető a https://www.ogyei.gov.hu/kivonas_felfuggesztes/ webcímen.

Az OGYÉI mindegyik gyógyszernél közölte a felfüggesztésről szóló határozatokat. Azt írták: bejelentést kaptak az adott gyógyszerről, amely szerint a gyógyszer gyártásához felhasznált hatóanyag feltételezett minőségi hibájával kapcsolatban kivizsgálás indult a gyártóhelyen. Az OGYÉI a bejelentés értékelése után hivatalból eljárást indított minőségi hiba kivizsgálásáért. Mivel a gyógyszer minőségi hibájának gyanúja merült fel, az OGYÉI az adatok értékeléséig és a kivizsgálás lezárásáig a forgalmazás felfüggesztéséről döntött. Vannak olyan készítmények, amelyeknél csak bizonyos gyártási számú tételeket érint a felfüggesztés, a többinél viszont mindegyiket.

Címkék: gyógyszer, vérnyomás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.

2024. Május 08. 07:42, szerda | Belföld

Útinform: forgalomkorlátozások lesznek a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt, amely szerdán 12.50 órakor Karcagról indul, és az első napon Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti

2024. Május 08. 07:41, szerda | Belföld

Hamarosan indul a területvédelmi tartalékosok toborzása!

A területvédelmi tartalékos rendszer keretét teljessé tettük, a következő feladatunk az építkezés, nemsokára nagyszabású toborzásba kezdünk

2024. Május 08. 06:00, szerda | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: akik a NATO-t háborúba akarják vonni, azok világháborút akarnak kirobbantani

Akik a NATO-t háborúba akarják vonni, azok világháborút akarnak kirobbantani - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kedden Budapesten, a Magyar Atlanti Tanács (MAT) konferenciáján.