Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Július 01. 12:59, szerda | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Ezüst érem Brezova Nad Svitavou-ban

Ezüst érem Brezova Nad Svitavou-ban

Karai Kristóf az elmúlt hétvégén a Crossracing cup soron következő versenyén vett részt melynek a Csehországi Brezova Nad Svitavou városa adott helyszínt. Kristóf egy kis pihenő után állt ismét rajthoz.

A pár hetes kihagyás rá is fért az ifjú quadosunkra, hiszen az ezt megelőző időszak meglehetősen zsúfolt volt számára, mivel az előző hétvégéit sorra a versenypályákon töltötte.

Kristóf ezeken a megmérettetéseken is kitűnően helyt állt, hiszen itthon Esztergomban I. helyen , a csehországi Mestecko Trnávka-ban a III. helyen ,a szlovákiai Sverepecen I. helyen, a csehországi Bela u Jevicka ban II. helyen, és a mostani Brezova Nad Svitavou-ban II. helyen zárta a versenyeit.

Kristóf számára ez az utóbbi verseny igen nehéznek bizonyult, hiszen nem a megszokott adottságokkal rendelkező pályán kellet bizonyítania a nagyközönség előtt. A versenyt megelőző éjszakán végig áztatta az eső a versenypályát, ami normális körülmények között is egy igen nagy kondíciót követelő pálya. A szabad edzés ennek ellenére meglehetősen jól sikerült. Az ezt követő kvalikfikációs futam is jónak indult ám, a 4. kör megtétele közben egy darázs berepült a nyakvédő és a sisak közé és összecsipkedte a tarkóját melynek következtében Kristóf kiállni kényszerült, de még így is sikerült a negyedik helyet megszereznie a rajtrácsban. Az első futamban úgy állt rajthoz, hogy a nyaka még kissé nehezen mozgott. A már legendásnak mondható rajtját most is sikerült bemutatnia és így az elhaladó mezőny után 5 másodperces hátránnyal vágott neki . Így minden tudását összeszedve kellet versenybe szállnia az előtte haladó kitűnő versenyző társaival. Kristóf egy kiváló néha vakmerő motorozással végül megszerezte a kategóriája Első helyét, de a futam végére nagyon elfáradt.

Következett a második futam. A rajt az elsőhöz képest jól sikerült, de ebben a futamban is utolsónak fordult a mezőnyben, így ismételten egy nagy csata várt Kristófra, hiszen számára a dobogós helyezet volt a cél. A futamidő felére feljött a negyedik helyre, de itt már erősen látható volt a fáradtság Kristófon, így néhány kört a tőle nem megszokott módon motorozott végig. Szerencsére ezen felülkerekedve a második helyre felkapaszkodva ért célba, ezzel megszerezve magának a dobogó előkelő második fokát.

Kristóf számára talán az egyik legnehezebb versenyén van túl, de pihenésre nem marad ideje, hiszen a hétvégén már a Szlovák bajnokságban képviseli a magyar quadosokat, remélhetőleg többedmagával.

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.