Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Június 14. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: mti/illusztráció: mti

Ezentúl heti koronavírus-jelentéseket adnak ki Romániában

Ezentúl heti koronavírus-jelentéseket adnak ki Romániában

Romániában ezentúl heti jelentéseket ad ki az Egészségügyi Minisztérium a koronavírus-járvány alakulásáról - közölte hétfőn Alexandru Rafila tárcavezető.

A miniszter közleménye szerint az új fertőzések, a kórházban kezelt koronavírusos páciensek, valamint a súlyos esetek számának kedvező alakulása teszi lehetővé, hogy ezentúl úgy tájékoztatnak a koronavírusról, amiként a szezonális influenzáról.

Alexandru Rafila a G4media.ro portálnak elmondta: ha a helyzet megkívánja, visszatérnek majd a napi jelentésekre.

Romániában a járvány kezdete óta 2,91 millió koronavírusos megbetegedést diagnosztizáltak, az elmúlt héten 2154 új fertőzést jegyeztek fel, voltak napok, amikor kevesebb mint 170, másokon viszont több mint 400 személynél észlelték a vírust. A hét napi esetszám csütörtök óta enyhén növekedett. A járvány eddig 65 714 ember életét követelte.

Az elmúlt héten átlagosan napi két halálesetet jelentettek. Jelenleg 457 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 48-an szorulnak intenzív terápiás ellátásra. Az elmúlt héten átlagosan napi tízezer tesztet végeztek, amelyeknek három százaléka mutatta ki a vírust.

Címkék: koronavírus, románia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.