Városlista
2019. december 15, vasárnap - Valér

Hírek

2019. Augusztus 12. 14:26, hétfő | Helyi
Forrás: Talpas Balázs

Evezd körbe Kimlét!

Evezd körbe Kimlét!

\"Evezd Körbe Kimlét\" e mottóval szálltak vízre az evezősök a Mosoni-Duna Kimlei szakaszán.

A helyi Polgárőrség évekkel ezelőtt teremtett hagyományt az évenkénti evezős versenyekből, melyhez kiváló adottságokkal rendelkezik Kimle, a települést átszelő Mosoni-Duna által. Idén is sor került e nemes kezdeményezésre az önkormányzat és a helyi civil szervezetek hathatós segítségével.

Budapesttől Levélig, számos településről érkeztek evezősök, fiatalok-idősebbek, lányok és fiúk, hogy összemérjék tudásukat és részt vegyenek egy vízparti karneválon.

A helyezettek egy-egy emlékéremmel lettek gazdagabbak A sportversenyeken, a különböző távú sárkányhajó futamok után és közben is lehetőség volt a vendégek számára sétahajózni, vagy motorcsónakból megtekinteni a kimlei Duna szakaszt, esetleg evezőt ragadva, kerülni egyet a vízen.

A fárasztó órák után senki nem maradt étlen-szomjan, déltől estig a főzőverseny "alkotásait" fogyaszthatták el, de volt lángos, kürtőskalács, palacsinta és egyéb enni-innivaló.

A szórakoztatásról a felállított színpadon fellépők sora szerepelt, modern táncbemutató, country tánc, discozene volt többek között.


Ezek érdekelhetnek még

2019. December 12. 14:19, csütörtök | Helyi

Adventi sokadalom

Első alkalommal kerül megrendezésre a Szigetközi Szatyor kézműveseivel és kistermelőivel karöltve az Adventi Sokadalom Ásványrárón, a Majorban.

2019. December 12. 00:00, csütörtök | Helyi

Jótékonyság a szigetközi gyermekek javára

A PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért több lehetőségen keresztül várja a felajánlásokat, melyeket a szigetközi gyermekek javára fordítanak.

2019. December 12. 00:00, csütörtök | Helyi

Felhívás

A Dunasziget község külterületén lévő ún. Kőhídon átmenetileg szünetel a közlekedés.

2019. December 12. 00:00, csütörtök | Helyi

Szigetközi impressziók - bemutató

Kerekes István nemzetközi díjas fotóművész fotókönyvbe álmodott bemutatója december 7-én volt Mosonmagyaróváron, a Cselley-házban.