Városlista
2019. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2019. Augusztus 12. 14:26, hétfő | Helyi
Forrás: Talpas Balázs

Evezd körbe Kimlét!

Evezd körbe Kimlét!

\"Evezd Körbe Kimlét\" e mottóval szálltak vízre az evezősök a Mosoni-Duna Kimlei szakaszán.

A helyi Polgárőrség évekkel ezelőtt teremtett hagyományt az évenkénti evezős versenyekből, melyhez kiváló adottságokkal rendelkezik Kimle, a települést átszelő Mosoni-Duna által. Idén is sor került e nemes kezdeményezésre az önkormányzat és a helyi civil szervezetek hathatós segítségével.

Budapesttől Levélig, számos településről érkeztek evezősök, fiatalok-idősebbek, lányok és fiúk, hogy összemérjék tudásukat és részt vegyenek egy vízparti karneválon.

A helyezettek egy-egy emlékéremmel lettek gazdagabbak A sportversenyeken, a különböző távú sárkányhajó futamok után és közben is lehetőség volt a vendégek számára sétahajózni, vagy motorcsónakból megtekinteni a kimlei Duna szakaszt, esetleg evezőt ragadva, kerülni egyet a vízen.

A fárasztó órák után senki nem maradt étlen-szomjan, déltől estig a főzőverseny "alkotásait" fogyaszthatták el, de volt lángos, kürtőskalács, palacsinta és egyéb enni-innivaló.

A szórakoztatásról a felállított színpadon fellépők sora szerepelt, modern táncbemutató, country tánc, discozene volt többek között.


Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 22. 21:22, csütörtök | Helyi

Jön a VII. Szigetköz Agility Kupa

Augusztus 31 és szeptember 1. között rendezi meg az A-Team Győr Agility Egyesület a VII. Szigetköz Agility kupát, a győrzámolyi sportpályán.

2019. Augusztus 21. 14:06, szerda | Helyi

Áramszünet várható Lébény egyes területein

Az E.ON hálózatfejlesztési munkálatokat végez, ezért augusztus 22-én áramszünet lesz 8-16 óráig az alábbi utcákban:

2019. Augusztus 21. 14:03, szerda | Helyi

Pótolják az elmaradt szúnyoggyérítést

Az időjárás miatt elmaradt kezeléseket pótolják a héten

2019. Augusztus 20. 15:08, kedd | Helyi

Minden, amit a kéményseprésről tudni kell

Megyénk teljes területén, minden településén a lakossági tulajdonú ingatlanok és a társasházak égéstermék-elvezetőinek rendszeres felülvizsgálatát a katasztrófavédelem szakemberei végzik el.