Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2017. Szeptember 18. 14:00, hétfő | Helyi
Forrás: Dunaszeg Dunaszentpál Kunsziget közös önkormányzat

Európai Mobilitás Hét

Európai Mobilitás Hét

Hírek a kistelepülésekről: Dunaszeg- Dunaszentpál - Kunsziget

Az Európai Mobilitási Hét idei szlogene: "Közös út - közös jövő", a települések által alkotott mikrotérségi együttműködés fő mottója is egyben.

Az idei évben újdonságokkal is készülnek. A mikrotérségi vetélkedő játékszabályai is megváltoznak kicsit, valamint nemcsak szombatra, hanem a mobilitási hét más napjaira is szerveznek programokat, főleg a gyermekeknek

Érdemes lesz velük tartani, még akkor is, ha szombaton egyébként is sok helyi program várja az érdeklődőket.

A dunaszegi baba-mama börze és a polgárőrség által szervezett TeSzedd!, a dunaszentpáli Bozsik-torna vagy a kunszigeti KRESZ játszóház és ügyességi verseny résztvevői is nyugodtan csatlakozhatnak.

Regisztráció esetén ők is végigjárhatják a vetélkedő állomásait és részt vehetnek az ajándékok sorsolásán. Sőt, aki hulladékot gyűjt, külön ajándékra is számíthat.

Aki a programokon megéhezik és ellátogat a Csiszlói-tóhoz, bizonyosan nem marad éhesen. Egy fő szabály van csak: a gépi meghajtású közlekedési eszközöket otthon kell hagyni!

Így minden bizonnyal ismét egy jó hangulatú szombatot tölthetünk együtt szeptember 16-án.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Hszi Csin-ping: Kína és Magyarország mindig barátok voltak

Kína és Magyarország mindig barátok voltak, de történelmük során most a legjobb a kapcsolat a két ország között - jelentette ki Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke csütörtökön Budapesten.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Orbán Viktor: támogatjuk a kínai békekezdeményezést

Támogatásáról biztosította az ukrajnai konfliktus lezárását célzó kínai békekezdeményezést csütörtökön, a Hszi Csin-ping kínai államfővel közösen tett sajtónyilatkozatában Orbán Viktor miniszterelnök.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.