Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. December 07. 17:13, péntek | Helyi
Forrás: Ügyészség

Embercsempészek szervezőivel szemben emelt vádat a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség

Embercsempészek szervezőivel szemben emelt vádat a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség egy házaspárral szemben – távollétükben – emelt vádat szervezőként elkövetett minősített embercsempészés miatt.

Az oltalmazott státuszú pakisztáni állampolgár és magyar állampolgárságú felesége a vádirati tényállás szerint öt győri férfit irányított, akik 2017-ben rendszeresen szállítottak Magyarországon jogtalanul tartózkodó személyeket a déli határtól Hegyeshalom térségébe.

A szervezők az egyik férfival még utóbbi letartóztatásának ideje alatt is egyeztettek a szállításokról egy szabálytalanul a büntetés-végrehajtási intézetben tartott telefonon.

Az embercsempészések végrehajtóinak felelősségre vonása – akik közül négy elkövető személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedéssel érintett – a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata alapján idén nyáron bírósági szakba lépett.

A szervezőket a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség – ismeretlen tartózkodási helyük miatt – idén nyáron távollévő terheltté nyilvánította. Velük szemben nemzetközi és európai elfogatóparancs is kibocsátásra került.

A házaspárral szemben a Győri Törvényszék fog eljárni, mivel a terhükre rótt bűncselekmény tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: