Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2020. Március 09. 16:30, hétfő | Helyi
Forrás: Dr. Árvay István Facebook-oldala

Elmarad a makettkiállítás a koronavírus miatt!

Elmarad a makettkiállítás a koronavírus miatt!

Elhalasztják az április közepére tervezett makettkiállítást, a MosonShow-t.

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata több egyeztetést követően úgy döntött, hogy nem tarja meg a Nyugdíjasegyetem jövő héten esedékes előadását, és az április 25-26-ra kiírt makettkiállítást sem - tájékoztatott Árvay István, a város polgármester.

A megelőző intézkedést a koronavírus miatt hozták. Fontos hangsúlyozni, hogy Mosonmagyaróváron és a környékén egyelőre senki sem betegedett meg.

Mosonmagyaróvár polgármester az alábbi bejegyzést tette közzé Facebook-oldalán:

"A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében Mosonmagyaróvár város polgármestere a városi nagyrendezvények megrendezésével kapcsolatban — a szervezőkkel közösen egyeztetve — döntést hozott. 2020. március 9-én sajtótájékoztatón jelentette be Dr. Árvay István polgármester, hogy az áprilisra meghirdetett hagyományosMoson Model Show, nemzetközi makettkiállítást elhalasztják. Hazánkban ezidőtájt ez a legnagyobb rendezvény, melyre több mint 40 ország jelezte részvételét. Tekintettel arra, hogy közöttük a járvánnyal érintett országokból is várhatók kiállítók, a fokozott kockázatot jelentő rendezvény lemondásával a mosonmagyaróváriakat szeretné a város vezetése megóvni attól, hogy itt is felüsse fejét a vírus.

A nagyvárosok a március 15-i rendezvényeket sorra lemondják. A mosonmagyaróvári városi szabadtéri ünnep azonban a közel 100-150 fős résztvevővel nem minősül tömegrendezvénynek, így azt, amíg központilag erre utasítást nem kapnak, megrendezik. A Mosonvármegyei Múzeum szervezésében e napra meghirdetettcsaládi programokviszontelmaradnak. Az ünnepséget követő koszorúzás helyett egységes főhajtásra kerül sor az 1848-49-es emlékmű előtt, melynek talapzatára előzetesen elhelyezik a koszorúkat.

A polgármester bejelentette, hogya Nyugdíjas Egyetem soron következő– március 19-i —előadása elmarad. A hosszabb időtartamú előadást zárt helyen tartják, a sorozat résztvevői pedig életkoruk miatt veszélyeztetettek.

A Flesch Központ rendezvényeit, színházi előadásokat további központi értesítésig megtartják, a lakosságot folyamatosan tájékoztatják a sorban következőkről. Ugyanakkor a polgármester hangsúlyozta, mindenkinek saját döntése az, hogy részt vesz-e egy nyilvános rendezvényen, vagy nem. Ez igaz a március 15-i ünnepségre és minden más eseményre. A nem önkormányzati rendezvények esetében a szervezők felelőssége a döntés, hogy lemondják vagy megtartják. Amennyiben egy esemény önkormányzati ingatlanban kerül megrendezésre, a szervezőknek a tájékoztatást akkor is meg kell adniuk az önkormányzat részére.

Dr. Árvay István polgármester tájékoztatott arról is, hogy az önkormányzati alapellátásban résztvevőháziorvosok, házi gyermekorvosok és fogorvosok részérea Szociális és Egészségügyi Bizottság egyszeri eseti támogatásról döntött:védőeszközök, fertőtlenítőszerek beszerzésére két hónapra 50.000 forintot biztosítanak."

Fotó:Dr. Árvay István Facebook-oldala

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: