Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Január 26. 13:22, kedd | Helyi

Élelmiszergazdasági válságkezelő programot indított az Agrárminisztérium

Élelmiszergazdasági válságkezelő programot indított az Agrárminisztérium

Élelmiszergazdasági válságkezelő programot indított az Agrárminisztérium a koronavírus járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására.

Az élelmiszeripar szereplői a munkahelyek megőrzésének segítésére vehettek igénybe támogatást 8 milliárd forint keretösszegig. A támogatásra nagyvállalatok is nyújthattak be kérelmet, számukra feltétel volt, hogy legalább a támogatási összeg 10 százalékának megfelelő értékben adományozzanak a megtermelt termékeikből.

A Lipóti Pékség Látogatóközpontjában számoltak be arról a Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Programról, melyet az Agrárminisztérium indított a koronavírus gazdasági hatásainak ellensúlyozására. 25 milliárd forintos volt a válságkezelési csomag, melyből az élelmiszeripar szereplői 8 milliárd forint keretösszegig igényelhettek támogatást.

Az Agrárminisztérium által életre hívott Nemzeti élelmiszergazdasági válságkezelő programban 1457 vállalkozás kapott támogatást 6,8 milliárd forint értékben – mondta Nagy István agrárminiszter január 22-én, pénteken, a sajtótájékoztatón.

A 8 milliárd forint keretösszegű program forrásaiból az élelmiszeripar szereplői a foglalkoztatottak alapján vehettek igénybe munkahelyek megőrzését segítő támogatást. A válságkezelő program megteremtette az adományozás és a segítségnyújtás lehetőségét. A Lipóti Pékség tulajdonosa, Tóth Péter a Katolikus Karitásznak ajánlotta fel a támogatási érték 10 százalékát. Együttműködésük azonban már 7 éves múltra tekint vissza, folyamatosan támogatják a rászorulókat általuk.

Zagyva Richárd a Katolikus Karitász országos igazgatóhelyettese a tájékoztatón elmondta: a koronavírus járvány olyan kihívás elé állítottak a segélyszervezeteket, ami miatt sokkal nagyobb anyagi forrásokat kellett mozgósítaniuk, ezért is nagy segítség nekik és általuk a rászorulóknak ez a program.

A válságkezelő program célja a magyarországi élelmiszerellátás biztonságának fenntartása és termelési kapacitásainak megerősítése, ezáltal pedig a munkahelyek védelme.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak