Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2018. Február 02. 00:00, péntek | Helyi
Forrás: .facebook.com/dunaszegihivatal

Elég volt! - Azonnali szabálysértési feljelentés jár a kóborló kutyák gazdáinak

Elég volt! - Azonnali szabálysértési feljelentés jár a kóborló kutyák gazdáinak

A felelős állattartás jegyében adott ki közleményt a Dunaszegi Közös Önkormányzati Hivatal.

A témával kapcsolatban lehet egyetérteni és természetesen vitatkozni. Az azonban tény, hogy aki felelősséget vállal egy állatért, annak gondoskodnia kell annak minden pillanatáról is! Véleményünk szerint ezt jelenti a felelős állattartás. S ha ez így nem érthető, akkor szankciókkal kell szabályozni a felelősség kérdését.

A pohár betelt, sőt, túlcsordult! - olvasható aDunaszegi Közös Önkormányzati Hivatal közösségi oldalán. Majd így folytatódik - "Az idei évből eltelt három hét alatt több bejelentés érkezett hivatalunkhoz kóborló és rosszul tartott kutyákkal kapcsolatban, mint az előző fél év során összesen.

Történt ez annak ellenére, hogy jelentős erőket összpontosítottunk a lakosság tájékoztatására, hogy megvalósulhasson végre településeinken a felelős ebtartás. Nem jött össze! Tisztelet a kivételnek.

A türelem végképp elfogyott, így minden további eset, amely során egy kutya a közterületen őrizetlenül marad, azonnali szabálysértési feljelentést von maga után, függetlenül attól, hogy "csak először fordul elő", hogy "csak kicsit kiásta magát a kerítés alatt", hogy "nagyon szelíd, nem bánt senkit". Ugyanígy, a rosszul tartott ebek tekintetében mérlegelni fogjuk az állattartás megtiltását és állatkínzásért a büntető feljelentés megtételét.
Külön felhívjuk a figyelmet arra, hogy az ilyen esetekért kiszabható állatvédelmi bírság összege könnyedén elérheti a százezres nagyságrendet.

A pohár betelt, sőt, túlcsordult! Ideje lenne az állatok tulajdonosainak elgondolkodni azon, hogy ők vajon szeretnék-e, ha idegen kutyák lebzselnének a telkükön, ha a gyereküket kutya harapná meg az utcán, esetleg szeretnének-e postásként biciklizni egy olyan utcában, ahol a kutya csak arra vár, hogy mikor fordulnak be a sarkon.
Elég volt! A pohár betelt, sőt, túlcsordult..."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a