Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. November 07. 21:00, csütörtök | Helyi
Forrás: GYMS Megyei Önkormányzat

Együttműködési megállapodás született megyénk és az orosz Szamara megye között

Együttműködési megállapodás született megyénk és az orosz Szamara megye között

A dokumentumot Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor jelenlétében írta alá Dimitrij Azarov, Szamara Megye kormányzója és Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke.

A felek a kölcsönösen előnyös együttműködés jegyében, valamint a kétoldalú kapcsolatok aktív fejlesztése és bővítése érdekében gazdasági, kereskedelmi, kulturális, oktatási, tudományos és műszaki, sport és idegenforgalmi területeken alakítanak ki partnerséget.


Az együttműködési megállapodást megelőzően Dimitrij Azarov kormányzó és Németh Zoltán, a megye elnöke megbeszélést folytattak a megállapodásban foglaltak megvalósításáról. Ezen Németh Zoltán arról tájékoztatta orosz partnerét, hogy szeptember


végén az oktatás területén már egy előzetes egyeztetésre került sor a Széchenyi István Egyetem és a Szamara Kormányzói Hivatalának képviselői között.
Azarov elismerően nyilatkozott a kapcsolatfelvételről, majd emlékeztetett, több mint három éve készülnek már a megállapodás aláírására. Hozzátette, megérte a várakozás, hiszen most magas rangú személyek jelenlétében írhatják alá, mely megállapodás megerősíti az országaink közti együttműködést is.

A megbeszélés további részében a felek kölcsönösen bemutatták egymásnak a megyék jellegzetességeit, mely során megállapították, sok hasonlóság van gazdasági-, kulturális-, és földrajzi területen is, ami jelentősen megkönnyíti majd a közös munkát. Ezt követően kölcsönös találkozókat helyeztek kilátásba, melyekre várhatóan jövő tavasszal kerül sor.

A megyei delegáció tagja volt még Szekeres István, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Orosz Tagozatának elnöke, megyei vállalkozó és Jakócs György, a Robinson Tours tulajdonosa, megyei idegenforgalmi, valamint orosz utaztatásban jártas szakértő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.