Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2015. Március 05. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Egyre többen támadnak NAV-ellenőrökre, törvényi szigorítás jöhet

Egyre többen támadnak NAV-ellenőrökre, törvényi szigorítás jöhet

Egyre több támadás éri a NAV-ellenőröket, igaz, a feszültség jelei általában verbálisan mutatkoznak meg - nyilatkozta a Figyelőnek Varga Árpád a NAV elnökhelyettese. Hangsúlyozta, extrém helyzetben a rutin sem tud segíteni.

'El kell fogadnunk, hogy az adózók általában nem örülnek a revizoroknak. A tartozás behajtása, a végrehajtás még kényesebb' - nyilatkozta Varga Árpád. A feszültség jelei azonban általában verbálisan mutatkoznak meg, ritkábban kerül sor tettlegességre.

Februárban késsel támadtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal két munkatársára munkavégzés közben Budapesten, egyikük meghalt a támadásban. Varga Árpád most azt nyilatkozta: még nem tudták pontosan rekonstruálni, hogy mi történt. Azt azonban valószínűnek tartja, hogy ha egy pénzügyőr van ott a helyszínen, akinek van fegyverviselési joga, ő sem tudta volna megvédeni magát. A támadó fel volt készülve a cselekedetére, három késsel volt felfegyverkezve.

A NAV elnökhelyettese szerint egyre több támadás éri az ellenőröket. Varga Árpád elképzelhetőnek tartja a törvényi szigorítást a NAV dolgozóinak védelme érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 08:16, kedd | Belföld

Újabb két Airbus H225M helikopterrel bővült a Magyar Honvédség flottája

Két újabb H225M típusú helikopter érkezett a Magyar Honvédséghez az Airbus Helicopters franciaországi gyártóközpontjából

2024. Május 14. 08:13, kedd | Belföld

Köznevelési főosztályvezető: 579 ezer notebookot kapnak a diákok és pedagógusok jövő decemberig

Jövő decemberig összesen 524 ezer személyes használatú, oktatási célt szolgáló notebook kerül a diákokhoz és 55 ezer a pedagógusokhoz - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési stratégiai főosztályvezetője Kecskeméten hétfőn

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.