Városlista
2019. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2019. Augusztus 14. 02:00, szerda | Helyi
Forrás: Nemes Claudia; fotó: Fekete István

Egy út, több céllal - 140 millió forintos útfelújítás Abdán

Egy út, több céllal - 140 millió forintos útfelújítás Abdán

99.995.134 forint összegű vissza nem térítendő támogatásból valósította meg Abda Község Önkormányzata az egyik legforgalmasabb külterületi útjának szilárd burkolattal történő ellátását.

Az ünnepélyes átadóra és az új út felavatására augusztus 13-án került sor. Szabó Zsolt, Abda polgármestere a pályázat és a költségvetés részleteiről nyilatkozott:

Abda Község Önkormányzata a tervek és költségvetés készítése óta megnövekedett építőipari árnövekedés és munkabér emelkedések miatt közel 40m Ft-al egészítette ki az elnyert összeget. Az út a település lakott területének szélső – Árpád – utcájától indul és a Moson Dunáig vezet.

Bár mezőgazdasági út építése volt a cél, melyet a helyi gazdák minden időjárási körülmény között használni tudnak, a megépített út turisztikát támogató jelentősége sem elhanyagolható.Ezért gondolkodtunk abban, hogy – bár drágább kivitelezést igényelt – szegélykővel lássuk el, hiszen az út melletti parcellák elég szabdaltak, s mivel a traktorokkal több helyen térnek le róla, ezért az út széle veszélybe kerülhetett volna.

A lakott területtől 1 km-re található – önkormányzati tulajdonú – tó egy jól működő helyi horgászegyesület tagjai számára biztosít kikapcsolódási lehetőséget. Ezen túlmenően a megyeszékhely felé vezető kerékpáros turizmus is új nyomvonalra talál ezen az úton.

Az eseményen Dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője is beszédet mondott.

Az elsődleges tervekben egy egyszerű, gazdasági földeket érintő útfelújítás szerepelt. Ma azonban azt láthatjuk, hogy az új utat nemcsak a mezőgazdaságban dolgozók használják, hanem sok, itt élő lakos számára ad feltöltődést, hiszen a minősége által számtalan sportolási lehetőségre is alkalom nyílik.

Ez a beruházás kiváló példa arra is, hogy ha egy település, egy közösség összefog, akkor egy dologból több cél is megvalósítható. Ezáltal elmondható, hogy egy új élettér jött létre a horgásztó környékén.

Az út felavatása után a polgármester okleveleket és egy jelképes ajándékot adott át azoknak a segítő cégeknek, munkatársaknak, akik nélkül a projekt nem valósulhatott volna meg. Így elismerésben és külön köszönetben részesült:

Dr. Nagy István miniszter, a térség országgyűlési képviselője
Németh Zoltán a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke
Németh Tamás PKLE munkaszervezet vezető
Nyitrai Zsolt tervező
Helyes Péter közbeszerzési szakértő
Horváth Endre MÁK igazgató
Holyevácz Judit PKLE projekt manager
Kiss Rita VACOND KFT. ügyvezető (kivitelező)
Horváth Norbert főművezető (kivitelező)
Borbély Sándorné műszaki ellenőr
Komjáti János jegyző
Saru Dániel Abdai Közös Önkormányzati Hivatal munkatársa

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 22. 21:22, csütörtök | Helyi

Jön a VII. Szigetköz Agility Kupa

Augusztus 31 és szeptember 1. között rendezi meg az A-Team Győr Agility Egyesület a VII. Szigetköz Agility kupát, a győrzámolyi sportpályán.

2019. Augusztus 21. 14:06, szerda | Helyi

Áramszünet várható Lébény egyes területein

Az E.ON hálózatfejlesztési munkálatokat végez, ezért augusztus 22-én áramszünet lesz 8-16 óráig az alábbi utcákban:

2019. Augusztus 21. 14:03, szerda | Helyi

Pótolják az elmaradt szúnyoggyérítést

Az időjárás miatt elmaradt kezeléseket pótolják a héten

2019. Augusztus 20. 15:08, kedd | Helyi

Minden, amit a kéményseprésről tudni kell

Megyénk teljes területén, minden településén a lakossági tulajdonú ingatlanok és a társasházak égéstermék-elvezetőinek rendszeres felülvizsgálatát a katasztrófavédelem szakemberei végzik el.