Városlista
2022. január 19, szerda - Sára

Hírek

2021. Július 02. 10:01, péntek | Helyi

Dunakilitin fogtak dílereket a rendőrök - fotók

Dunakilitin fogtak dílereket a rendőrök - fotók

Egy szlovák férfit vettek őrizetbe a mosonmagyaróvári nyomozók.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat kábítószer-kereskedelem és kábítószer birtoklása gyanúja miatt egy 35 éves magyar nővel, valamint egy 25 éves szlovák férfivel – illetve bűntársaikkal – szemben.

A mosonmagyaróvári rendőrök 2021. június 30-án a reggeli órákban Dunakilitin ellenőrizték a szlovák kábítószerdílert, amikor autójával a faluban kocsikázott. A rendőrök a férfinál – kiporciózva - kristályos szerkezetű kábítószergyanús anyagokra bukkantak, ezért őt elfogták és a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították.

A megalapozott gyanú szerint a szlovák állampolgártól szerezte be az eladásra szánt kábítószert egy 35 éves mosonmagyaróvári nő, akit a rendőrök korábban – 2021. június 25-én – fogtak el, és hallgattak ki kábítószer-kereskedelem elkövetése miatt gyanúsítottként. A nő lakóhelyén tartott kutatás során szintén több fajta kábítószergyanús anyagot találtak a nyomozók, valamint a kábítószer adagolásához és fogyasztásához szükséges tárgyakat és eszközöket is lefoglaltak.

A nyomozás során megállapították továbbá, hogy a 25 éves szlovák férfi elfogását megelőzően több alkalommal adott el a magyar nőnek kábítószert.

A szlovák állampolgárt a rendőrök kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfit a nyomozók őrizetbe vették és az illetékes ügyészség felé javaslatot tesznek letartóztatásának indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 13. 14:00, csütörtök | Helyi

11 szír férfit próbált kicsempészni, Rajkánál elfogták

Az illegális migránsokat a kocsijában összezsúfolva fuvarozta Ausztria irányába a moldáv férfi.

2022. Január 12. 08:16, szerda | Helyi

Szlovákiába próbált elmenekülni az embercsempész

Az M15-ös autóúton akartak igazoltatni egy cseh honosságú autót a rendőrök, amikor a sofőr a jelzésre nem állt meg, majd Szlovákiába hajtott.

2022. Január 07. 09:20, péntek | Helyi

Vadbalesetekre figyelmeztet a rendőrség

Az 1-es számú főúton, Kimle térségében két autó ugyanazt a vaddisznót. Személyi sérülés nem történt, a vad azonban a helyszínen elpusztult. A rendőrség a balesetek elkerülésére figyelmeztet.

2022. Január 01. 19:16, szombat | Helyi

Több eljárást indított a rendőrség pirotechnikai termékek miatt

Szilveszter éjféltől országszerte reggel 6 óráig 14 emberrel szemben indított eljárást a rendőrség pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt