Városlista
2022. augusztus 8, hétfő - László

Hírek

2021. Július 02. 10:01, péntek | Helyi

Dunakilitin fogtak dílereket a rendőrök - fotók

Dunakilitin fogtak dílereket a rendőrök - fotók

Egy szlovák férfit vettek őrizetbe a mosonmagyaróvári nyomozók.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat kábítószer-kereskedelem és kábítószer birtoklása gyanúja miatt egy 35 éves magyar nővel, valamint egy 25 éves szlovák férfivel – illetve bűntársaikkal – szemben.

A mosonmagyaróvári rendőrök 2021. június 30-án a reggeli órákban Dunakilitin ellenőrizték a szlovák kábítószerdílert, amikor autójával a faluban kocsikázott. A rendőrök a férfinál – kiporciózva - kristályos szerkezetű kábítószergyanús anyagokra bukkantak, ezért őt elfogták és a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították.

A megalapozott gyanú szerint a szlovák állampolgártól szerezte be az eladásra szánt kábítószert egy 35 éves mosonmagyaróvári nő, akit a rendőrök korábban – 2021. június 25-én – fogtak el, és hallgattak ki kábítószer-kereskedelem elkövetése miatt gyanúsítottként. A nő lakóhelyén tartott kutatás során szintén több fajta kábítószergyanús anyagot találtak a nyomozók, valamint a kábítószer adagolásához és fogyasztásához szükséges tárgyakat és eszközöket is lefoglaltak.

A nyomozás során megállapították továbbá, hogy a 25 éves szlovák férfi elfogását megelőzően több alkalommal adott el a magyar nőnek kábítószert.

A szlovák állampolgárt a rendőrök kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfit a nyomozók őrizetbe vették és az illetékes ügyészség felé javaslatot tesznek letartóztatásának indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 08. 12:08, hétfő | Helyi

Októbertől látható a mozikban az egészestés Toldi

Jankovics Marcell születésnapjához igazítva, október 20-tól látható a mozikban a tavaly elhunyt rajzfilmrendező utolsó munkája, a Toldi című egészestés animációs film - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Kecskemétfilm.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 17. 14:03, vasárnap | Helyi

Szabadstrand nyílt Tiszabábolnán

A vízi turizmusnak, az ökoturizmusnak óriási a szerepe a dél-borsodi, tiszai települések életében, ezért is jelentős lépés, hogy Tiszabábolnán szabadstrandot nyitottak

2022. Július 16. 07:00, szombat | Helyi

Meghalt egy kisgyerek és nővére egy tűzijátékon Franciaországban

Egy 7 éves kisfiú és 24 éves nővére életét vesztette, további hét ember megsérült a francia nemzeti ünnep alkalmából csütörtök este rendezett tűzijátékon a nyugat-franciaországi Cholet-ban,