Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek
Forrás: MTI

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

- jelentették be az Országos Rendőr-főkapitányságon tartott sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

Balog Gábor, a KR NNI nemzetközi bűnözés elleni főosztályának vezetője elmondta, hogy napjainkban fokozott problémát jelentenek az új pszichoaktív szerekkel való visszaélések.

Ezek jellemzői, hogy az elkövetői kör "rokoni, vérségi alapon szerveződik". Tagjai alacsonyabb társadalmi körökből kerülnek ki, szegregált területekről érkezők, akik maguk is fogyasztóként kezdik, majd egyre több anyagot szereznek be és az ismeretségi körükben kezdik terjeszteni, így kereskedőkké válnak - ismertette.

Hozzátette, az új pszichoaktív szerek elterjedését megkönnyíti, hogy olcsóbban beszerezhetők és könnyebben hozzáférhetők a klasszikus kábítószereknél.

A most leleplezett bűncselekményekről Balog Gábor elmondta, hogy a Készenléti Rendőrség szegedi regionális osztálya indított büntetőeljárást egy kiskunhalasi férfi, valamint egy szegedi nő és élettársa ellen.

A nyomozás során megállapították, hogy a pár kimondottan a kereskedés céljaira bérelt egy harmadik emeleti lakást Szegeden, a vevőket itt fogadták. A kábítószer beszerzését a férfi, N. Sándor intézte, aki egy kiskunhalasi lakossal, R. Norberttel állt kapcsolatban, utóbbi felsőbb kapcsolata K. Csaba volt.

Kiderült, hogy K. Csaba ellen a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság is eljárást folytat, ezért szorosabbra fűzték az együttműködést velük - mondta a KR NNI főosztályvezetője.

Megtudták, hogy az adásvételek rendszeresen egy kecskeméti bevásárlóközpont parkolójában történtek. A következő alkalom 2024. március 20-én volt, aznap közös akcióban, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal együtt és a TEK bevonásával rajtaütöttek a gyanúsítottakon. A helyszínen elfogták K. Csabát és R. Norbertet, és megtalálták az adásvétel tárgyát képező 540 gramm kábítószert, valamint annak ellenértékét, 700 ezer forint készpénzt is.

K. Csaba és R. Norbert elfogásával egy időben őrizetbe vették a szegedi terjesztő párost is, náluk a házkutatás során csekély mennyiségű pszichoaktív szert foglaltak le.

A pár 2023 májusától az elfogásásáig naponta 70-240 ezer forint értékben értékesített "kristályként" ismert új pszichoaktív szert, a grammját 5000 és 7500 forintért. A vizsgálat megállapította továbbá, hogy R. Norbert 2023 májusától 41 kilogramm, azaz 725 adag pszichoaktív szert adott el.

A gyanúsítottak letartóztatását időközben elrendelte a Szegedi Járásbíróság - tette hozzá Balog Gábor.

Címkék: drog, rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.