Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2020. December 08. 12:55, kedd | Helyi

Darnózselin is járt a Mikulás

Darnózselin is járt a Mikulás

Az idei évben az adventi időszak is más, mint eddig, azonban a lehetőségekhez mérten a legtöbb település igyekezett a gyermekek arcára mosolyt csalni Mikulás napján.

Idén egyedülálló módon, a Mikulás ment a gyerekekhez, nem pedig a gyerekek köszöntötték műsorukkal a fehérszakállút december 5-én. Darnózselin 2002 óta advent alatt különböző programokkal készülnek, többi között az óvodások adják elő műsorukat a Mikulásnak, aki aztán meg is ajándékozza azokat, akik jól viselkedtek az évben. A járvány miatt azonban a megszokott adventi programok elmaradnak a településen, amit a lehetőségekhez mérten igyekeznek pótolni.

Összesen négy településen valósul meg a helyi identitás és kohézió erősítése című pályázat, amiben a civilek is jelentősen kiveszik részüket. A programhoz csatlakozó települések Darnózseli mellett, Halászi, Kisbodak és Dunaremete. Ennek a programnak köszönhetően látogathatott el a mikulás a gyerekekhez december 5-én.

A projekt keretében több program megvalósult már az elmúlt időszakban Darnózselin, ezek főként kiállítások, előadások voltak, csatlakoztak a Nyitott Templomok napjához, de ilyen volt a testvértelepülések napja is, valamint a naptárkészítés, aminek 2021-es kiadása hamarosan elkészül.

A Cselekvő közösség és Darnózseli önkormányzata összesen 220 mikuláscsomagot osztott ki ezúttal a község gyermekeinek. A remények szerint jövőre pedig, a hagyományokhoz híven, ismét az óvodások köszönhetik majd közösen a Mikulást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése