Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. December 12. 17:45, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Csuklós autóbuszokkal fiatalodik a Volánbusz flottája

Csuklós autóbuszokkal fiatalodik a Volánbusz flottája

Újabb csuklós autóbuszok érkeznek a Volánbuszhoz a legutóbb sikeresen lezárt közbeszerzési eljárás eredményeként, melynek nyertese a Kravtex Kft. lett.

Összesen 47 darab alacsonypadlós, elővárosi, 3 tengelyes Credobus Econell 18 Next típusú jármű fiatalítja a vállalat csuklós állományát várhatóan 2023 tavaszától. A járműpark folyamatos megújításával a közlekedési társaság célja továbbra is a közösségi közlekedés még vonzóbbá tétele.

A magyar sikermodell, a Credobus Econell család új generációjának első tagja, a Credobus Econell 18 Next a világ legkönnyebb, 18 méteres csuklós autóbusza, melynek ultraalacsony saját tömege akár 15 %-kal mérsékli az üzemanyag-felhasználást. A járművet és annak szóló változatát, az Econell 12 Next-et a Volánbusz többször tesztelte sikeresen, a Kravtex gyártmányú autóbuszokból pedig – melyek a flotta több mint 40 százalékát teszik ki – 2400-nál is többet üzemeltet a közlekedési vállalat.

A Credobus Econell 18 Next típusú járművek 127 fő egyidejű szállítására alkalmasak, az ülőhelyek száma 56. A buszok nagy teljesítményű, utastéri antivirális légkondicionálóval, kamerarendszerrel, fedélzeti utastájékoztatóval, utasszámláló rendszerrel, kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel és felszállást segítő rámpával, továbbá az utastérben USB töltőpontokkal is rendelkeznek. A járműveket a lehető legkevesebb károsanyag-kibocsátássval járó, hatékony, EURO6 környezetvédelmi előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja a biztonságos üzemeltetés érdekében.

A Volánbusz jármű-fiatalítási programjának részeként eddig csaknem 300 csuklós autóbuszt cserélt le, aminek eredményeként a csuklós járműállomány több mint egyharmada megújult, átlagéletkoruk 15,5 évről 10,3 évre csökkent. A Credobus Econell 18 Next-ek érkezésével tovább folytatódik a társaság nagy befogadóképességű autóbuszainak fiatalítása.

A Volánbusz idén 530 millió utas szállításáról gondoskodott országszerte, folyamatosan megújuló és korszerűsödő járműállománnyal. A közlekedési társaság 2018-ban indult jármű-fiatalítási programjában – az eddig lezárt beszerzéseknek köszönhetően – több mint 1800 új és újszerű autóbusz állt forgalomba, és további mintegy 300 jármű érkezésére rendelkezik aláírt beszerzési megállapodással.

Címkék: autóbusz, volánbusz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során