Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Július 19. 10:12, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Csoportos létszámleépítést jelentett be a Car-Inside Kft. Lentiben

Csoportos létszámleépítést jelentett be a Car-Inside Kft. Lentiben

Dolgozóinak csaknem felét, 142 embert bocsát el csoportos létszámleépítés keretében az autó üléshuzatok gyártásával foglalkozó Car-Inside Kft. Lentiben - erősítette meg csütörtökön az MTI-nek a társaság ügyvezetője.

Csillag Balázs elmondta: a németországi bejegyzésű Prevent konszern tulajdonában lévő négy magyarországi üzem közül Lentiben 142 embertől válnak meg augusztusban, de ezzel összefüggésben a Vas megyei Körmenden és Jánosházán még körülbelül 20 dolgozónak mondanak fel. A cégtulajdonos döntése szerint ugyanis más országbeli üzembe telepítik át az egyik német autótípus üléshuzatainak Magyarországon eddig veszteséges gyártását. Az MTI úgy tudja, hogy a németországi bejegyzésű, de valójában bosznia-hercegovinai tulajdonú Prevent konszern Lentiből a BMW M7-es típusához készülő üléshuzat varrását telepíti át a cégcsoport Bosznia-Hercegovinában lévő üzemébe.
A négy magyar településen most még összesen több mint 800 embert foglalkoztató társaság lenti üzemében nagyjából 150-en maradnak.
Az ügyvezető hozzátette: eredményesnek ígérkező tárgyalásokat folytatnak újabb megrendelésekről, de ezek jó eséllyel csak október környékén hozhatnak eredményt a Lentiben az egyik legjelentősebb munkaadónak számító cégnél.
Csillag Balázs elmondta: Nagykanizsán változatlan marad a létszám, a Lentiben lévő üzemből történő elbocsátások pedig azért érintik Körmendet és Jánosházát, mert az előbbi a szabászati munkák helyszíne, az utóbbi pedig a központi raktárnak ad helyet. Ezen a két telephelyen azonban a - szintén augusztusra tervezett - elbocsátás mértéke nem éri el a csoportos létszámleépítés szintjét.
A Zalai Hírlap csütörtöki száma arról számolt be, hogy a dolgozókat Lentiben váratlanul érte a létszámleépítés közlése. Matthias Bröcker, a gyár igazgatója nemcsak a számadatokról számolt be az alkalmazottaknak, de az érintett dolgozók nevét is ismertette a bejelentéskor.


Címkék: Gazdaság-ipar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben