Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. November 16. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: Vissi András

Csalló- és Szigetköz, mint közös ökoturisztikai régió

Csalló- és Szigetköz, mint közös ökoturisztikai régió

„Danube Islands”, vagyis „Duna szigetek” brand - márkanévvel szólítja meg a szlovákiai Csallóköz és a magyar Szigetköz a kerékpározás és az evezés szerelmeseit.

A két éves határon átnyúló SKHU Interreg V-A projekt egyik kiemelt eredménye, hogy 18 szigetközi önkormányzat területén épült összesen 27 ki-beszállóhely vagy úszómű.

Ezek az infrastrukturális elemek biztosítják a vízituristák és a helyi lakosság számára a biztonságos és kulturált vízreszállást a Mosoni-Duna és a Duna völgyében. Az építési tevékenység mellett elindult egy szoros együttműködés a Csallóköz és a Szigetköz önkormányzatai, turisztikai szervezetei és a szolgáltatók között egy közös ökoturisztikai desztináció, közös kínálatok, programok és útvonalak kialakítása érdekében.

Az október 25-i projektzáró rendezvényen dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár Város polgármestere és Németh Zoltán a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőjükben hangsúlyozták, hogy a projekt turisztikai jelentősége mellett miként hozza közelebb a Duna két oldalán található településeket és lakosságot. A rendezvény keretében az MVSE vízitelepén adták át 9 szlovák és 10 magyar vízi túravezetőnek a bizonyítványt, akik nemzetközi ACA minősítéssel a zsebükben szállhatnak vízre csoportjaikkal a Kis-Dunán, Mosoni-Dunán vagy az ágrendszerben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.