Városlista
2020. július 15, szerda - Henrik

Hírek

2019. November 16. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: Vissi András

Csalló- és Szigetköz, mint közös ökoturisztikai régió

Csalló- és Szigetköz, mint közös ökoturisztikai régió

„Danube Islands”, vagyis „Duna szigetek” brand - márkanévvel szólítja meg a szlovákiai Csallóköz és a magyar Szigetköz a kerékpározás és az evezés szerelmeseit.

A két éves határon átnyúló SKHU Interreg V-A projekt egyik kiemelt eredménye, hogy 18 szigetközi önkormányzat területén épült összesen 27 ki-beszállóhely vagy úszómű.

Ezek az infrastrukturális elemek biztosítják a vízituristák és a helyi lakosság számára a biztonságos és kulturált vízreszállást a Mosoni-Duna és a Duna völgyében. Az építési tevékenység mellett elindult egy szoros együttműködés a Csallóköz és a Szigetköz önkormányzatai, turisztikai szervezetei és a szolgáltatók között egy közös ökoturisztikai desztináció, közös kínálatok, programok és útvonalak kialakítása érdekében.

Az október 25-i projektzáró rendezvényen dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár Város polgármestere és Németh Zoltán a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőjükben hangsúlyozták, hogy a projekt turisztikai jelentősége mellett miként hozza közelebb a Duna két oldalán található településeket és lakosságot. A rendezvény keretében az MVSE vízitelepén adták át 9 szlovák és 10 magyar vízi túravezetőnek a bizonyítványt, akik nemzetközi ACA minősítéssel a zsebükben szállhatnak vízre csoportjaikkal a Kis-Dunán, Mosoni-Dunán vagy az ágrendszerben.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 07. 08:04, kedd | Helyi

Egész évben kell a parlagfű ellen védekezni

Tudnivalók a szabályokról.

2020. Július 07. 08:01, kedd | Helyi

Közlekedés a Lajta-hídon

Meghosszabbították a lezárást.

2020. Július 04. 15:08, szombat | Helyi

Kiütötte az MTE a Pápát

A Credobus Mosonmagyaróvár második edzőmérkőzését játszotta ezen a héten.

2020. Július 03. 12:25, péntek | Helyi

Ismét szúnyoggyérítés Mosonmagyaróváron

Értesítés a lakosság és a méhészek részére.