Városlista
2019. december 15, vasárnap - Valér

Hírek

2019. November 16. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: Vissi András

Csalló- és Szigetköz, mint közös ökoturisztikai régió

Csalló- és Szigetköz, mint közös ökoturisztikai régió

„Danube Islands”, vagyis „Duna szigetek” brand - márkanévvel szólítja meg a szlovákiai Csallóköz és a magyar Szigetköz a kerékpározás és az evezés szerelmeseit.

A két éves határon átnyúló SKHU Interreg V-A projekt egyik kiemelt eredménye, hogy 18 szigetközi önkormányzat területén épült összesen 27 ki-beszállóhely vagy úszómű.

Ezek az infrastrukturális elemek biztosítják a vízituristák és a helyi lakosság számára a biztonságos és kulturált vízreszállást a Mosoni-Duna és a Duna völgyében. Az építési tevékenység mellett elindult egy szoros együttműködés a Csallóköz és a Szigetköz önkormányzatai, turisztikai szervezetei és a szolgáltatók között egy közös ökoturisztikai desztináció, közös kínálatok, programok és útvonalak kialakítása érdekében.

Az október 25-i projektzáró rendezvényen dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár Város polgármestere és Németh Zoltán a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőjükben hangsúlyozták, hogy a projekt turisztikai jelentősége mellett miként hozza közelebb a Duna két oldalán található településeket és lakosságot. A rendezvény keretében az MVSE vízitelepén adták át 9 szlovák és 10 magyar vízi túravezetőnek a bizonyítványt, akik nemzetközi ACA minősítéssel a zsebükben szállhatnak vízre csoportjaikkal a Kis-Dunán, Mosoni-Dunán vagy az ágrendszerben.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 12. 14:19, csütörtök | Helyi

Adventi sokadalom

Első alkalommal kerül megrendezésre a Szigetközi Szatyor kézműveseivel és kistermelőivel karöltve az Adventi Sokadalom Ásványrárón, a Majorban.

2019. December 12. 00:00, csütörtök | Helyi

Jótékonyság a szigetközi gyermekek javára

A PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért több lehetőségen keresztül várja a felajánlásokat, melyeket a szigetközi gyermekek javára fordítanak.

2019. December 12. 00:00, csütörtök | Helyi

Felhívás

A Dunasziget község külterületén lévő ún. Kőhídon átmenetileg szünetel a közlekedés.

2019. December 12. 00:00, csütörtök | Helyi

Szigetközi impressziók - bemutató

Kerekes István nemzetközi díjas fotóművész fotókönyvbe álmodott bemutatója december 7-én volt Mosonmagyaróváron, a Cselley-házban.