Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Október 11. 11:47, kedd | PR
Forrás: (x)

Cégek, amikkel együtt élsz és nem is tudsz róla

Cégek, amikkel együtt élsz és nem is tudsz róla

A hétköznapokban sok olyan tárgy segíti a kényelmünket, amikről nem is gondolnád, hogy ugyanattól a cégtől származnak. A Tesa cég példáján keresztül megmutatjuk, hogy milyen rejtőzködő segítőtársak laknak az otthonunkban

A sokrétű fejlesztéseket végző, innovatív cégek az élet számtalan területén dolgoznak a kezünk alá, vagy tesznek hozzá apróságokat a napjainkhoz, mitől kényelmesebb és élvezhetőbb minden napunk. A Tesa nevű cégre azért esett a választásunk, mert ragasztástechnikai nagyvállalatként a háztartás, az ipar és a közlekedés számtalan területén megtalálhatóak a termékeik, amik egész nap elkísérnek minket. Lássunk néhány példát!

Reggeli indulás

Ha az első utad felkelés után a hűtőhöz vezet egy pohár tejért, akkor jó, ha tudod, hogy a hűtőszekrények külső borítóját ipari ragasztóval erősítik fel, mert a csavaros megoldás nem elég tartós és nem elég esztétikus.

Reggeli után a fogmosópoharad is jó eséllyel falra ragasztott pohárban vár majd rád és mondanunk sem kell, hogy ez is Tesa terméket használ.

Úton a munkába

Akár kocsival jársz munkába, akár tömegközlekedéssel, ragasztó mellett ülsz, mert a járművek belső borítása legtöbbször ragasztásos technikával kerül rögzítésre. Külön érdekesség, hogy bizonyos karosszéria elemek esetében nem folyékony ragasztót használnak, hanem öntapadó ragasztócsíkokat, amik ipari minőségben készülnek. Ezek nem csupán a rögzítést, de a rezgéscsillapítást is elvégzik.

Az irodában

Egy irodai asztal alapvető kellékei a ragasztószalagok vagy az öntapadós jegyzetfüzetlapok, amik mind-mind különféle ragasztási technikával dolgoznak. Az öntapadós jegyzetfüzet emellett jó példája annak, hogy az innováció sem mindig úgy sül el, ahogy tervezték. Eredetileg ugyanis túl gyengére sikerült ragasztóanyag volt a termék, aminek praktikus használatára csak később ébredtek rá a fejlesztők.

Esti beszélgetés a barátokkal telefonon

Kutatások azt mutatják, hogy egy átlagos ember naponta 3-4 órát tartja a kezében a mobiltelefont és több, mint 100 alkalommal nyúl hozzá. Ez egyben azt is jelenti, hogy ennyi ideig tartjuk kezünkben például a Tesa ragasztóit. Egy átlagos mobiltelefonban ugyanis legalább tizenöt olyan technikai megoldás van, amit ragasztóval rögzítenek – beleértve az érintőképernyőt is.

A sort még hosszan folytathatnánk, de érdekes lehet egy fél percre megállni és átgondolni, hogy a minket körülvevő hétköznapi tárgyak hány innovatív elme zsenialitását hordozzák egy-egy cég tolmácsolásában.

Címkék: ragasztó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.