Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2019. Május 06. 01:12, hétfő | Helyi
Forrás: Jánossomorja Város Önkormányzata

BRINGÁZZ az iskolába, BRINGÁZZ az óvodába, BRINGÁZZ a munkába!

BRINGÁZZ az iskolába, BRINGÁZZ az óvodába, BRINGÁZZ a munkába!

SZEMLÉLETFORMÁLÓ RENDEZVÉNY

Szemléletformáló programokkal folytatódik a beruházások megvalósítás után a „Belterületi kerékpárút építés Jánossomorján” című TOP-3.1.1.-15-GM1-2016-00015 azonosító számú projekt. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból 348 millió forintos 100 %-os vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesítette a programot a TOP-3.1.1-15 Fenntartható települési közlekedésfejlesztés pályázatán. A projekt kedvezményezettje Jánossomorja Város Önkormányzata.

Jánossomorja belterületén a kerékpárosok biztonságos közlekedését összesen 5,5 km hosszú új kerékpáros létesítmény segíti elő, amelyet 2018. november 30-án ünnepélyes keretek között adtak át. A beruházás zárása után, a balesetek megelőzése érdekében már elindult a lakosság figyelmének felhívása, új táblákat helyeztek ki, melyek a „nyitott kerékpársáv”-ra és a „kerékpáros nyom”-ra hívják fel a figyelmet. A projekt részeként szemléletformáló rendezvényeket is szerveznek a város óvodáiban, iskoláiban, valamint a felnőtt lakosságot is megszólítják különböző módokon. Cél, a városban lakók, közlekedők biztonságának növekedése és a kerékpáros kiránduló-turizmus fejlesztése.

Az óvodákban elsősorban a már biciklizni tudó nagycsoportosokat szólítják meg. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság és a Jánossomorjai Rendőrőrs együttműködésében rendőr segítségével kerékpáros akadálypályát építenek ki az óvodák, illetve az iskolák udvarán, ahol játszva tanulhatják meg a közlekedési szabályokat és tudhatják meg mik a kerékpár helyes tartozékai. A gyerekek a szabályok rögzülése miatt színezőket is kapnak, hogy közben azokkal is segítsék elmélyíteni ismereteiket. Hasonló órákon vehetnek részt az általános iskolák alsó tagozatos diákjai is.

A felsősök komolyabban is elmélyülhetnek a közlekedés rejtelmeiben. Rendőr közreműködésével az „igazi” forgalomban állíthatnak meg kerékpárosokat, illetve autóval közlekedőket. A közlekedők, akik a gyerekek által feltett KRESZ kérdésekre helyesen tudnak válaszolni, ajándékban részesülnek majd. Mindez a „Bringázz a munkába” kampány része lesz 2019. május 6-10. között a város legforgalmasabb pontjain.

Jánossomorja Város Önkormányzata a projekt keretében május 6. és 10. között arra kéri a lakosságot, hogy próbálja ki, használja az új kerékpárhálózatot, fejlesztéseket a „Bringázz a munkába” kampány keretein belül. Közösségi oldalán egy játékot is hirdet a város, a feltöltött kerékpáros munkába érkező fotók között 10-én, az utolsó napon értékes jutalmat sorsolnak.

2019. május 6-10. Bringázz a munkába Jánossomorján! Jánossomorja Város Önkormányzata mindenkire számít!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben