Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Október 13. 14:20, kedd | Helyi
Forrás: hedervar.hu

Bölcsőde lesz Héderváron

Bölcsőde lesz Héderváron

A szülők közül többen is aláírták az igényt, miszerint igénybe vennék Héderváron a bölcsődei szolgáltatásokat. A bölcsőde kialakítására 20 millió forint pályázati forrást nyert az önkormányzat.

A hédervári önkormányzat egy Mini Bölcsőde kialakítását célozta meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzattal közösen, hogy támogassák a családokat és a kisgyermeket nevelők visszatérést a munkába. A szülők már korábban is kérték a bölcsődei szolgáltatást, közel 20-an írták alá az erről szóló igényt. A tervek szerint 8 férőhely lesz a 3 éven aluli gyerekek számára.

A bölcsödei csoport a meglévő óvodában lenne, az épületet azonban a tervek szerint átalakítják. Így például akadálymentesítik, kicserélik az ablakokat, ajtókat és homlokzati hőszigetelést is kap az épület. Új parkolókat alakítanak ki és kerékpártárolókat is kiépítenek, valamint az udvart is felújítják majd. A projekt befejezését 2021 őszére tervezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni