Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Október 02. 10:36, kedd | Helyi

Átadták a rajkai iparterület felé vezető utat

Átadták a rajkai iparterület felé vezető utat

Több mint 150 M Ft-ból épített utat iparterületének fejlesztéséhez a rajkai önkormányzat.

A beruházást szeptember 28-án adták át hivatalosan dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője és Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke jelenlétében.

A rajkai iparterület fejlesztéséhez szükséges út kiépítésére pályázott és nyert 181 millió forint támogatást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban a Rajka önkormányzata.


Kiss Vince rajkai polgármester elmondta: gondot jelentett eddig, hogy az iparterületen működő autóipari vállalkozáshoz kavicsos, közvilágítás nélküli úton lehetett eljutni. Ezen a már említett TOP-os pályázat segített. Példaértékű, hogy az elnyert 181 millió forintnál kedvezőbb áron, mintegy 150 millió forintból sikerült elvégezni a munkát.


Az 1725 méteres út megépítésével szilárd burkolatú kapcsolat létesült a meglévő ipari terület és a falu között.
A faluvezető szerint a részben önkormányzati tulajdonban lévő iparterületükön így további vállalkozások is megtelepedhetnek.
Németh Zoltán üdvözölte a beruházást, mely további munkahelyeket teremthet.

Ezúttal adták át a Víztorony utcát is, ahol a közvilágítás kiépítésére a Belügyminisztérium nyújtott közel 23 millió támogatást. Ezt a helyi önkormányzat 7 millióval egészítette ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: