Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Február 25. 00:00, hétfő | Helyi
Forrás: GYMS MEgyei Önkormányzat

2018. év „Megye önkéntese díj”

2018. év „Megye önkéntese díj”

2019. február 22-én kerültek átadásra Győrben a 2018. év Megye Önkéntese díjak.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Család, Esélyteremtő és Önkéntes Háza (CSEÖH) meghirdette a 2018. év „Megye önkéntese díjat” azzal a céllal, hogy köszönetét fejezze ki mindazoknak, akik önkéntesként segítik megyénkben egy-egy szervezet munkáját.

A díjat Németh Zoltán megyei elnök és Bognár Erzsébet, a CSEÖH irodavezetője adta át. Az ünnepségen köszöntőt mondott dr. Báthy Andrásné, a Máltai Szeretetszolgálat regionális ügyvezetője és dr. Pető Péter, a megyei közgyűlés alelnöke.


Díjazottak:

Közösségi tevékenység kategória - Komka Tamás
Évtizedek óta kimagasló, önkéntes tevékenységet folytat a kultúra terén, versenyeken elért kiváló eredménye viszi Máriakálnok jó hírét amerre jár. Szociális érzékenysége kiterjed idősre, fiatalra, amikor és ahol tud kérés nélkül segítséget nyújt nem csak fizikálisan, anyagilag is. Aktív korában kőműves szakmájának köszönhetően több épület őrzi munkája nyomát, amit szintén felajánlásként végzett.
Jelölő: dr. Tóásóné Gáspár Emma, Máriakálnok polgármesterasszonya


Környezet és állatvédelem kategória - Bodor Ádám
2008 óta a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) tagja, az Egyesület Kisalföldi Csoportjának aktív önkéntese, aki a Csoport szakmai tevékenységében kimagasló lelkesedéssel vesz részt. Ellátja a Csoport kommunikációval kapcsolatos feladatait, a madarak és természetvédelem iránt érdeklődők számára szervezett környezeti nevelést és szemléletformálást célzó közösségi rendezvények egyik fő szervezője, koordinálója és lebonyolítója. Ilyen rendezvények: Fülemülék Éjszakája, Madarak és Fák Napja, Európai Madármegfigyelő Napok, valamint a Kisalföldi Csoport működési területén szervezett madarász túrák és programok. A Kisalföldi Csoport által végzett fajvédelmi munkák (fehér gólya állományfelmérés, gyöngybagolyvédelem, gyurgyalag és partifecske felmérés) aktív résztvevője, a megyei erdei fülesbagoly felmérés koordinálója.
Jelölő: dr. Kiss Viktória

Betegápolás, idősgondozás, segítés kategória megosztva - Kiss Györgyné
2012 óta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kapuvári önkéntes csoportjának oszlopos tagja. Az általuk szervezett programokban kivétel nélkül aktív szerepet tölt be, de nem csak az önkéntes tevékenységek végzésénél van jelen, hanem a csoport működéséhez szükséges háttértevékenységekből, adminisztratív feladatokból is részt vállal. Rendszeresen jelen van ruha- és élelmiszer gyűjtéseknél, a csomagok összeállításánál, és szétosztásánál. A mai napig listát vezet a rászoruló családokról, így a kiosztott ruha- és élelmiszer csomagok azokhoz kerülnek, ahol legnagyobb a szükség. Margit néni többször részt vett katasztrófa helyzetek - árvíz, hó helyzet - háttérmunkálataiban is. Ilyenkor, szendvicseket, teát készített, melyet a Máltai Szeretetszolgálat Önkéntesei eljuttattak a helyszínen dolgozó segítőknek.
Jelölő: Hámori György, Kapuvár polgármestere

Forrás: facebook

Bieber Istvánné (szül. Egyed Mária) orvosi asszisztens önzetlen segítségnyújtása, a betegekért, rászorulókért Dunakilitin, Feketeerdőn és Mosonmagyaróváron példa értékű. Nemcsak a munkaidejében teljesít szolgálatot, hanem elérhető a nap 24 órájában. Ha kell telefonon ad tanácsot, ha szükséges a helyszínre siet. A lakosság maximálisan számíthat rá: bárminemű rosszullét esetén először őt hívják, és csak utána a mentőket. Kora reggeltől késő estig járja a településeket, hogy vért vegyen, gyógyszereket adagoljon, kötözze a sebeket és segítsen a nagybetegek ellátásában a családtagoknak. Dr. Bogdán Mária főorvos asszony egyik legfőbb segítője a volt a Hospice Ház létrejötte előtti betegápolásban.
Jelölő: Kovács Andor Tamásné, Dunakiliti polgármester asszonya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.