Városlista
2022. augusztus 8, hétfő - László

Hírek

2021. November 23. 10:53, kedd | Helyi

Alig, hogy kinyitottak, tűz ütött ki a papréti kisboltban

Alig, hogy kinyitottak, tűz ütött ki a papréti kisboltban

Tűz ütött ki a Bezenye-Papréten található kisboltban néhány hete. Az önkormányzat a helyi sport egyesülettel közösen bált szervezett a bolt újraindításáért.

Néhány hete egy zárlat miatt kigyulladt a Bezenye-Papréten nemrég megnyitott kisbolt. Vida Nikoletta és párja vezeti a kereskedést, aznap délelőtt 11-kor bezártak, akkor még semmi probléma nem volt. Párja délután ment vissza, hogy kinyisson, de már kintről látta, hogy sűrű füst és korom van odabent.

- Kinyitotta az ajtót és lángra kapott a hűtőpult - mesélte Vida Nikoletta.

Sikerült megfékezni a tüzet, az áruból viszont szinte semmit sem tudtak megmenteni. Vagy elégtek, vagy korom borított mindent. A vállalkozó pár a tűz előtt nyitotta meg a boltot, alig 3 hétig szolgálhatták ki a vevőket és be kellett zárniuk a kár miatt.

Márkus Erika bezenyei polgármester elmondta a helyi sportegyesülettel közösen úgy döntöttek, támogatják a vállalkozókat, hogy újra kinyithassanak.

A Bezenyei Sport Egyesület nemrégiben alakult újjá, akkor a sportoláson túl egy nemesebb célt is kitűzött maga elé az egyesület vezetője. Csák Krisztián elhatározta, hogy segíteni fognak másokon, ezért sport bált szerveztek a faluban, melynek bevételét - mintegy 300 ezer forintot - a papréti kisbolt újranyitására felajánlották a boltvezetőknek, így a romeltakarítás és a festés után, november 5-én újra kinyithattak.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 08. 12:08, hétfő | Helyi

Októbertől látható a mozikban az egészestés Toldi

Jankovics Marcell születésnapjához igazítva, október 20-tól látható a mozikban a tavaly elhunyt rajzfilmrendező utolsó munkája, a Toldi című egészestés animációs film - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Kecskemétfilm.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 17. 14:03, vasárnap | Helyi

Szabadstrand nyílt Tiszabábolnán

A vízi turizmusnak, az ökoturizmusnak óriási a szerepe a dél-borsodi, tiszai települések életében, ezért is jelentős lépés, hogy Tiszabábolnán szabadstrandot nyitottak

2022. Július 16. 07:00, szombat | Helyi

Meghalt egy kisgyerek és nővére egy tűzijátékon Franciaországban

Egy 7 éves kisfiú és 24 éves nővére életét vesztette, további hét ember megsérült a francia nemzeti ünnep alkalmából csütörtök este rendezett tűzijátékon a nyugat-franciaországi Cholet-ban,