Városlista
2022. január 19, szerda - Sára

Hírek

2021. November 23. 10:53, kedd | Helyi

Alig, hogy kinyitottak, tűz ütött ki a papréti kisboltban

Alig, hogy kinyitottak, tűz ütött ki a papréti kisboltban

Tűz ütött ki a Bezenye-Papréten található kisboltban néhány hete. Az önkormányzat a helyi sport egyesülettel közösen bált szervezett a bolt újraindításáért.

Néhány hete egy zárlat miatt kigyulladt a Bezenye-Papréten nemrég megnyitott kisbolt. Vida Nikoletta és párja vezeti a kereskedést, aznap délelőtt 11-kor bezártak, akkor még semmi probléma nem volt. Párja délután ment vissza, hogy kinyisson, de már kintről látta, hogy sűrű füst és korom van odabent.

- Kinyitotta az ajtót és lángra kapott a hűtőpult - mesélte Vida Nikoletta.

Sikerült megfékezni a tüzet, az áruból viszont szinte semmit sem tudtak megmenteni. Vagy elégtek, vagy korom borított mindent. A vállalkozó pár a tűz előtt nyitotta meg a boltot, alig 3 hétig szolgálhatták ki a vevőket és be kellett zárniuk a kár miatt.

Márkus Erika bezenyei polgármester elmondta a helyi sportegyesülettel közösen úgy döntöttek, támogatják a vállalkozókat, hogy újra kinyithassanak.

A Bezenyei Sport Egyesület nemrégiben alakult újjá, akkor a sportoláson túl egy nemesebb célt is kitűzött maga elé az egyesület vezetője. Csák Krisztián elhatározta, hogy segíteni fognak másokon, ezért sport bált szerveztek a faluban, melynek bevételét - mintegy 300 ezer forintot - a papréti kisbolt újranyitására felajánlották a boltvezetőknek, így a romeltakarítás és a festés után, november 5-én újra kinyithattak.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 13. 14:00, csütörtök | Helyi

11 szír férfit próbált kicsempészni, Rajkánál elfogták

Az illegális migránsokat a kocsijában összezsúfolva fuvarozta Ausztria irányába a moldáv férfi.

2022. Január 12. 08:16, szerda | Helyi

Szlovákiába próbált elmenekülni az embercsempész

Az M15-ös autóúton akartak igazoltatni egy cseh honosságú autót a rendőrök, amikor a sofőr a jelzésre nem állt meg, majd Szlovákiába hajtott.

2022. Január 07. 09:20, péntek | Helyi

Vadbalesetekre figyelmeztet a rendőrség

Az 1-es számú főúton, Kimle térségében két autó ugyanazt a vaddisznót. Személyi sérülés nem történt, a vad azonban a helyszínen elpusztult. A rendőrség a balesetek elkerülésére figyelmeztet.

2022. Január 01. 19:16, szombat | Helyi

Több eljárást indított a rendőrség pirotechnikai termékek miatt

Szilveszter éjféltől országszerte reggel 6 óráig 14 emberrel szemben indított eljárást a rendőrség pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt