Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2020. December 22. 12:05, kedd | Helyi

A téli közlekedés veszélyeire figyelmeztetnek a rendőrök

A téli közlekedés veszélyeire figyelmeztetnek a rendőrök

Bár a havazás egyelőre várat magára, a rendőrök mégis felhívják a figyelmet a téli közlekedés veszélyeire és a megelőzés fontosságára.

A köd, a szitáló hó, a csúszós utak mindennapossá válnak a téli időszakban. Főleg éjszaka és hajnalban jellemző a fagypont körüli hőmérséklet. A száraz és a csúszós utak hirtelen válthatják egymást, mely különös óvatosságot és figyelmet kíván.

A karácsony közeledtével és az ünnep alatt is egyre többen indulnak hosszabb útra, akár utolsó pillanatban ajándékokért, akár rokonokat, barátokat meglátogatni. Bár egyelőre nem várható tartós havazás, a rendőrök felhívják a figyelmet a téli közlekedés veszélyeire.

– Nagyon gyakran változhatnak az időjárási körülmények, egyik percben szép napsütés másik pillanatban ködös, párás idő. Ilynekor a csúszósak nyálkásak az utak, jobban oda kell figyelni a közlekedés során. A sietség rossz tanácsadó. Inkább induljunk el előbb, tartsuk be a követési távolságot, a szabályokat, az idegeskedés és a sietség ugyanis baleset forrása lehet – mondta el Pápai Gyula, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság bűnmegelőzési kiemelet főelőadója.

Nagyobb követési távolságot tartva lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek kockázata, a rossz manőverezés esetén pedig a hibák könnyebben korrigálhatók. Reggelente a szabad ég alatt parkoló autók ablakai jegesek, párásak lehetnek. A rendőrök és a tűzoltók is azt tanácsolják, hogy soha ne induljunk el úgy, hogy csak egy kis sávban töröljük le a szélvédőt, hiszen így a megnövelt holtterekkel saját magunkat akadályozzuk a szabad kilátásban, és nem vesszük észre a párás ablak mögött érkező másik autót vagy gyalogost.

A téli hónapokban sok olyan az olyan baleset, melyben gyalogos sérül meg, az észlelhetőség hiánya miatt. A láthatósági – fényvisszaverő – eszközök használata életmentő lehet lakott területen kívül és belül is. A rendőrök azt kérik, hogy indulás előtt mindenki tájékozódjon az útviszonyokról a www.utinform.hu oldalon.

Fotó: www.mosonvarmegye.net

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén