Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2021. Július 23. 08:11, péntek | Belföld
Forrás: MTI/Fotók: MTI/Varga György

A tavaly is győztes hajó nyerte az 53. Kékszalagot

A tavaly is győztes hajó nyerte az 53. Kékszalagot

A tavaly is győztes, Vándor Róbert kormányozta RSM haladt át elsőként az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj balatonfüredi célvonalán csütörtök este.

A gyenge szélben rajtoló verseny utolsó szakasza a címvédő és az időrekordot tartó Józsa Márton vezette Fifty-Fifty nagy küzdelmét hozta, melyből végül pár perccel az RSM került ki győztesen, 11 óra 42 perc 12 másodperc alatt teljesítve a távot.

Az élen végző hajó legénységének tagjai: Kalocsai Zsolt, Lange Péter, Bali István, Margitics Botond és Fekete András.

A harmadik helyen a két évvel ezelőtti győztes, Petrányi Zoltán kormányozta AUDAX Django ért célba.

A további sorrend: 4. Ribstory (Behek István), 5. MKB-Euroleasing Prospex (Kaiser Kristóf), 6. Nanushka Forestay (Váradi Szabó János), 7. New Black Jack (Roland Gabler), 8. PreVital (Litkey Farkas)

Az idei Kékszalagra 556 hajó nevezett.

A Kékszalag Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye, amelyet először 1934-ben rendeztek meg. A hajósoknak a 48 órás szintidő alatt légvonalban 155 kilométeres távot kell teljesíteniük.

Tavaly, rendkívül szélcsendes versenyen a Vándor Róbert vezette RSM2 katamarán 17 óra 52 perc 57 másodperces idővel győzött.

A versenycsúcsot a Józsa Márton kormányozta Fifty-Fifty - egy kétárbocos, magyar fejlesztésű katamarán - tartja, amely 2014-ben 7 óra 13 perc 57 másodperc alatt ért célba. A legtöbbször, tizenháromszor Litkey Farkas nyerte meg Kékszalagot.

Címkék: balaton, hajó, Kékszalag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni