Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Február 13. 10:19, hétfő | Belföld
Forrás: mti

A polgármester volt az uzsorás Nyírpilisen? - letartóztatták

A polgármester volt az uzsorás Nyírpilisen? - letartóztatták

Uzsora-bűncselekmény gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírpilis polgármesterét a Mátészalkai Járásbíróság, a végzés nem jogerős.

Toma Attila, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében azt írta, az őrizetben lévő B. R. előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás-előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2017. március 10-ig rendelte el a járásbíróság nyomozási bírója.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2014-től kihasználta a Nyírpilisen nehéz anyagi helyzetben lévő lakosok helyzetét, és több embernek úgy adott pénzt és élelmiszert hitelbe, hogy ötven százalékot meghaladó kamattal növelt összeget kért. A gyanúsított ezzel a sértetteket és családtagjaikat súlyos nélkülözésnek tette ki - ismertette a szóvivő.

Toma Attila megjegyezte, a polgármester február 7-én este megjelent az egyik sértett lakóházánál és tőle tartozásai fejében pénzt követelt, azzal fenyegetve, hogy megöli őket, valamint a sértettet le is köpte.

A bíróság álláspontja szerint a kényszerintézkedés elrendelését a szökés, elrejtőzés veszélye, a bűnismétlés, valamint a tanúk befolyásolásának veszélye indokolta - tette hozzá a törvényszék szóvivője.

A végzés a gyanúsított és védői fellebbezések miatt nem jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során