Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Július 19. 10:44, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

A NAV kiküldi a folyószámla- és a késedelmi pótlék értesítőket

A NAV kiküldi a folyószámla- és a késedelmi pótlék értesítőket

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) péntektől megkezdi a folyószámla-kivonatok és késedelmipótlék-értesítők kiküldését.

A NAV csütörtöki közleménye szerint folyószámla-kivonatot csak az fog kapni, aki több mint 1000 forinttal tartozik, vagy akinek több mint 1000 forint túlfizetése van.
Késedelmipótlék-értesítőt pedig csak az találhat majd a postaládájában, akinek 2011-re késedelmi pótléka keletkezett amiatt, hogy fizetési kötelezettségét nem, vagy késedelmesen teljesítette.
Mindkét esetben az irányadó időpont az adófolyószámla 2011. december 31-ei állapota.
A kivonat, és/vagy a pótlékértesítő átvételét követően célszerű a magánszemélyeknek vagy gazdálkodóknak saját nyilvántartásuk adataival tételesen összevetni. Ha az egyeztetést követően valaki eltérést tapasztal, észrevételt tehet személyesen az ügyfélszolgálatokon, vagy írásban, amelyhez az adóhatóság honlapjáról (www.nav.gov.hu) letölthető "Folyószámla-kivonatra észrevétel" elnevezésű nyomtatvány nyújt segítséget.
Az egyenlegek és késedelmi értesítők kiküldésének köszönhetően akár pénzt is lehet spórolni úgy, hogy a tartozását a lehető leghamarabb rendezi az adózó, mivel az adófolyószámlán napról-napra nő a késedelmi pótlék összege - hívja fel a figyelmet a NAV.
Az elektronikus bevallók nem kapnak postai értesítést az adóhatóságnál fennálló esetleges tartozásaikról, vagy túlfizetéseikről. Ők az ügyfélkapus regisztrációt követően - a netes felületen - folyamatosan nyomon követhetik adófolyószámlájuk alakulását. Augusztus 6-tól pedig már megtekinthetik a megelőző évre vonatkozó késedelmipótlék-levezetésüket is - olvasható a közleményben.
Tavaly 1 millió 460 ezer adófolyószámláról küldött ki folyószámla kivonatot és/vagy pótlékértesítőt az adóhatóság, vagyis 2011-ben az adófolyószámlák 26 százalékán volt 1.000 forintot elérő "egyenlőtlenség", vagy számítódott rajta késedelmi pótlék.

Címkék: Gazdaság-adó-NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során