Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2019. Február 19. 11:01, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A NAV elnökére hivatkozva próbált meg 300 milliót szerezni egy férfi

A NAV elnökére hivatkozva próbált meg 300 milliót szerezni egy férfi

Befolyással üzérkedés bűntette miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki a NAV elnökére hivatkozva kísérelt meg 300 milliót szerezni egy felszámolás alatt álló cégtől - közölte a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a felszámolás alatt álló cég adóvisszaigénylésre nyújtott be kérelmet a NAV-hoz. A kérelem teljesítése előtt a hatóság ellenőrzést folytatott a cégnél, és jelentős fizetési kötelezettséget állapított meg adóhiány, bírság és pótlék jogcímén - írta Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

A tájékoztatás szerint a 46 éves vádlott felvette a kapcsolatot a cég egyik tulajdonosával, akivel 2016. március 1-jén találkozott a fővárosban. A férfi a találkozón valótlanul azt állította magáról, hogy az adóhatóság elnökének "jobbkeze", és el tudja intézni, hogy a felszámolás alatt álló cég fizetési kötelezettségét töröljék, és az adóvisszaigénylést jóváhagyják, ezért pedig mintegy 300 millió forintot kért.

A cég tulajdonosa az ajánlatot nem fogadta el. Az eljárás során bebizonyosodott, hogy a vádlott az adóhatóság elnökét nem ismerte, vele semmilyen kapcsolatban nem állt, a 46 éves férfi célja kizárólag a megtévesztő, jogtalan haszonszerzés volt - közölte a főügyész.

Címkék: csaló, NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.