Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Május 17. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: Szigetköz Szatyor

A környezettudatos Szatyor Vásár, és országos flashmob Ásványrárón!

A környezettudatos Szatyor Vásár, és országos flashmob Ásványrárón!

2019. május 19-én 8.00-15.00 óráig ismét Vasárnap Vásárnap a Majorban, Ásványrárón, a Hédervári út 10. szám alatt!

Immár második alkalommal gyűlnek össze a régió őstermelői, kistermelői, kézművesei a Majorban! Hangulatos környezetben, színes kísérőprogramok kíséretében kedvükre válogathatnak az ide látogatók a portékákból!
Házias ételek, valamint kézműves sör is várja a felnőtt látogatókat, és az aprónép szórakoztatásáról sem feledkeznek meg a szervezők.

10.00 órától a hulladékmentes vásárlás fontosságát mutatják be egy Országos flashmob keretén belül. Ez egy országos program Ásványrárói állomása, ahol a szervezők azt bizonyítják, hogy igenis lehet hulladékmentesen vásárolni, és ez csak egy kis odafigyelés és szervezés kérdése.

A cél, hogy felhívják a vásárlók és az árusok figyelmét arra, hogy csomagolás nélkül is lehet vásárolni és műanyag nélkül is van élet.

Alább olvasható a szervezők üzenete mindazoknak akik a programon részt kívánnak venni:

"Mit kérünk tőled?

✅Gyere el a megbeszélt időpontra és helyre.
✅Árasszuk el egyszerre, együtt a piacot, és vásároljunk csomagolás nélkül.
✅Azért hogy igazán felhívjuk magunkra a figyelmet, kérünk minden résztvevőt, hogy ZÖLD színű fölsőben (pl. póló) érkezzen!
✅Hozd el a kedvenc zsákjaidat, dobozaidat, kosaradat, textil szatyraidat, vagy akár a banyatankodat is, és NE KÉRJ ZACSKÓT a vásárláskor.

Gyülekezés 10.00 órakor elkészítünk egy közös képet, amely feltehetőleg több platformon is meg fog jeleni.
Majd ezt követően 11.00 óráig tartana maga a program, ami keretében mindenki megvásárolná egyénileg a kívánt termékeket hulladékmentesen.
Majd 11.00-kor készítünk még egy képet, amin a vásárolt termékekkel lennénk láthatóak."

Az eseményen kiosztásra kerülő vászontáskák támogatója az EMMI és az Új Nemzedék Központ által létre hozott "Több leszel, ha teszel" Mozgalom.


Infók és érdekességek a témával kapcsolatban: https://www.facebook.com/zerohulladek/
https://www.facebook.com/groups/zerohulladek/

Végül kora délután, különleges finomságokkal és egyedi kézműves portékákkal telt (vászon) szatyorral távozhat minden kedves vendég.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.