Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Február 14. 09:29, csütörtök | Helyi
Forrás: GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG

A Katasztrófavédelem versenyezni hívja a diákokat, mert a tudás életet menthet

A Katasztrófavédelem versenyezni hívja a diákokat, mert a tudás életet menthet

A Magyar Polgári Védelmi Szövetség a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal együttműködve a 2018/2019-es tanévben is meghirdeti országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyét.

A Magyar Polgári Védelmi Szövetség idén „A tudás életet menthet!” jelmondattal hívja életre az országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt, amelynek fő célja, hogy a szövetségek, szervezetek, egyesületek, általános iskolák és középiskolák 5-13. évfolyamos tagjai elméletben és gyakorlatban, játékos formában, az életkori sajátosságoknak megfelelően adjanak számot a tanév során elsajátított veszélyhelyzeti ismereteikről, az önmentésben, illetve más személy mentésében való jártasságukról.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Magyar Tűzoltó Szövetség, az Országos Polgárőr Szövetség, a Rádiós Segélyhívó és infokommunikációs Országos Egyesület, valamint a Magyar Vöröskereszt és egyéb szakmai szervezetek együttműködésével megvalósuló versenyre két korcsoportban, négyfős csapatokban nevezhetnek a diákok, akik a helyi megméretést követően területi szinteken, majd a legeredményesebbek az országos döntőben állhatnak rajthoz.

Jelentkezni a Magyar Polgári Védelmi Szövetség megyei tagszervezeteinél és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságoknál, jelentkezési lap kitöltésével lehet.

Győr MS megyei PVSZ: Funk József, Csepi László
Telefonszámok: 06 20 959 01 33, 06 20 421 82 73

Letölthető dokumentum(ok): ITT

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.