Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Május 30. 07:05, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

A ferihegyi terminál bezárása miatt változnak a busz útvonalak is

A ferihegyi terminál bezárása miatt változnak a busz útvonalak is

Május 30-ától, szerdától – a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es termináljának bezárása miatt – sem a 200E, sem a 900-as autóbuszok nem térnek be az 1-es terminálhoz.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es terminálja 2012. május 29-én, kedden estétől nem fogad és indít repülőjáratokat. Ezért sem a 200E, sem a 900-as autóbuszok nem állnak meg az 1-es terminál.

A Kőbánya-Kispest és az 1-es terminál végállomások között közlekedő, Kispest és Pestszentlőrinc egy részét bejáró 93-as autóbuszok menetrendje ugyanakkor nem változik. További változás a 900-as éjszakai járat menetrendjében, hogy – a belváros és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es termináljának jobb kapcsolatát biztosítandó – a Nyugati pályaudvarról 4:05-kor Szeged felé induló vonathoz is biztosítunk átszállási lehetőséget Ferihegy vasútállomásnál a 2-es terminál felé.

A MÁV-START és a Budapesti Közlekedési Központ együttműködése nyomán kedvezményes repülőtéri autóbuszjegy előzetes váltására van lehetősége azoknak, akik vonattal Ferihegy vasúti megállóhelyig utaznak. A 260 forintos, a Ferihegy megálló és 2-es terminál között, a 200E és éjszakai 900-as buszjáratokon érvényes kiegészítő buszjegy megváltására a vonatjegy vásárlásakor, a jegykiadógéppel felszerelt vasúti pénztárakban van lehetőség.

Az új jegynek köszönhetően a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtérre való eljutáshoz továbbra is érdemes a vonatot választani, hiszen például a Nyugati pályaudvarról 20 perc alatt Ferihegy megállóhelyre ér a vonat, ezen kívül az InterCity járatokkal – többek között Miskolcról, Nyíregyházáról, Debrecenből, Hajdúszoboszlóról, Püspökladányból, Szegedről, Kecskemétről és Szolnokról – átszállás nélkül lehet eljutni a megállóhelyre.

Az új kiegészítő jeggyel bárhonnan is érkeznek az utasok a MÁV-START vonataival a Ferihegy megállóhoz, már utazásuk kezdetén megvásárolhatják a kiegészítő jegyet a budapesti buszjáratokra, a 2-es terminálhoz. A kedvezményes buszjegyek a budapesti 200E és a 900-as autóbuszokra érvényesek Ferihegy vasúti megálló és a repülőtér 2-es terminálja között. Az eseti utazásokhoz használt jegyeken túl a BKK által kibocsátott 24 órás, 72 órás jegyek és a bérletek már egységesek és érvényesek Budapest határán belül, így a Nyugati pályaudvarról Ferihegy 1-hez közlekedő vonatokra is, az InterCity vonatok kivételével.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére