Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2014. November 05. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A dollár erősödése még mindig terheli a nyersanyagpiacokat

A dollár erősödése még mindig terheli a nyersanyagpiacokat

Nem változtatott az alapkamaton az ausztrál jegybank hajnalban, azt a 2013 augusztusa óta érvényben levő 2,5 százalékon hagyta. Az asussie erősödött a bejelentésre, bár mindenki erre számított. A Marketwatchon olvasható rövid összefoglaló szerint kicsit változott a jegybankelnök döntéshez fűzött kísérőszövege, a szerint ugyanis a jelenlegi árfolyamokat, trendeket látva nagy eséllyel stabil marad a ráta, azaz sem emelés, sem csökkentés nem várható a jövőben.

Visszafogottan indult a november a legtöbb részvénypiacon, ma reggel is vegyes a kép Ázsiában, senkit ne tévesszen meg a japán tőzsde szárnyalása, az ugyanis tegnap zárva volt, így késleltetett reakciót látunk. Az elmúlt héten újabb mindenkori csúcsokat döntött a Wall Street, miután az amerikai Fed QE3 programja visszavonásának bejelentésével egy időben a japán jegybank váratlanul bejelentette az eszközvásárlási stimulusának felturbózását.

A dollár a jennel szemben 7 éves csúcsot ért el, és határozottan erősödött az euróval szemben is.A hangulatot terhelte, hogy Kínából, az euróövezetből, és az Egyesült Államokból is a vártnál gyengébb feldolgozóipari számok jöttek. A dollár erősödése még mindig terheli a nyersanyagpiacokat, az arany és az olaj ára továbbra is nyomás alatt van.

A WTI-t a 80 dolláros szint fogja egyelőre. A forint is gyengült, a Fed múlt heti bejelentése, és az EKB eheti ülésével kapcsolatos bizonytalanság tovább erősítette a kockázatkerülést a feltörekvő piacokon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt