Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Szeptember 11. 14:17, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

9/11: bajtársaikra emlékeztek a magyar tűzoltók

9/11: bajtársaikra emlékeztek a magyar tűzoltók

Egy perces néma csenddel és kivonulással emlékeztek meg a fővárosi tűzoltók a 10 évvel ezelőtti, Amerika ellen intézett terrortámadásra: a merényletsorozatban majd háromezren vesztették életüket, közöttük 343 tűzoltó is.

2001. szeptember 11-én történt meg a XXI. század egyik legmeghatározóbb, legtragikusabb eseménye -ezen a napon intéztek terroristák kíméletlen támadást az Egyesült Államok ellen. A terrortámadás során négy repülőgépet térítettek el: kettőt egyenesen a World Trade Center két ikertornyába vezettek, egy gép a Pentagonba, egy gép pedig Pennsylvania államban zuhant le.

A támadásban 2976 ember halt meg, köztük 343 tűzoltó, akik a mentési munkálatok során lelték halálukat. Róluk kíván megemlékezni a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság 2011. szeptember 11-én, délben. Ebben az időpontban, riasztás fenntartása mellett, valamennyi fővárosi tűzőrség tűzoltói felsorakoznak a szertárak elé járműveikkel, hogy egyperces néma tiszteletadással adózzanak a szeptember 11-i terrortámadás során hősi halált halt New York-i tűzoltó bajtársak emlékének - tudatta közleményében a hatóság.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: tűzoltó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére