Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. November 03. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Fotó és szöveg: Talpas Balázs

56-os megemlékezés és kiállítás Darnózselin

56-os megemlékezés és kiállítás Darnózselin

Az 1956-os eseményekre, áldozataira, hőseire emlékeztek Darnózselin, a sportcsarnokban.

A színvonalas emlékműsorban a helyi iskola 7. osztályos diákjai vettek részt, Kozma Bernadett és Karsai Klára felkészítésével, majd az Őszirózsa Nyugdíjas Klub Énekkara következett Adlovits Erzsébet vezényletével.

E műsor keretében került sor a "Darnózseliért" emlékérem és oklevél átadására, melyet az idén 25 éves Őszirózsa Nyugdíjas Klub és Bősi Éva helyi alkotóművész érdemelt ki.

A díjakat átadta és a díjazottakat virággal köszöntötte Fazekas Zoltán polgármester. Az ünnepi műsort konferálta Fazekas Eszter.

Az ünnepséget rendhagyó módon egy kiállítás megnyitója követte, melyen Tamás Lőrincné egykori polgármester köszöntötte az egybegyűlteket és ismertette Bősi Éva életútját, majd Dr. Karácsony István helytörténész ajánlotta az érdeklődők figyelmébe, az újonnan "Darnózseliért" emlékéremmel kitüntetett Bősi Éva alkotásait.

A tornacsarnokban kiállított anyag keresztmetszetét adta Bősi Éva művészetének, a paverpol technikával alkotott szobrai, a különféle módon készített festményei, melyek számos helyen már bemutatásra kerültek, -nem egy helyen komoly díjakat nyerve-, mind-mind tetszést arattak a közönség előtt.

Az alkotóművész örömmel fogadta a gratulációkat, valamint azt a tényt, hogy végre szülőfalujában is bemutathatta képességeinek gyümölcsét. Az ünnepség hivatalos vége után számos érdeklődő volt kíváncsi egyes képek, szobrok elkészítésének módjai iránt és Bősi Éva szívesen elmagyarázott mindent, segítséget ígérve azoknak, akik késztetést éreznek ezen alkotó munkához.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.