Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. November 05. 15:08, hétfő | Helyi
Forrás: KAROLINA KÓRHÁZ MOSONMAGYARÓVÁR

Új, a lelki egészséget célzó programok indulnak Mosonmagyaróváron

Új, a lelki egészséget célzó programok indulnak Mosonmagyaróváron

40 millió forint a 100%-os, vissza nem térítendő európai uniós támogatást kapott a Karolina Kórház – Rendelőintézet a lelki egészség fejlesztését célzó programokra.

A támogatást a kótház „A Karolina Kórház Rendelőintézet Egészségfejlesztési Irodájának (EFI) mentális egészség funkcióval történő kibővítése” c. projekt keretében kapta. Így megalakult a Lelki Egészségfejlesztési Iroda (LEFI). A projekt huszonnégy hónapra 40 millió forint uniós támogatást kapott az Európai Szociális Alap társfinanszírozásában. A program 2018. július elsején kezdődött, és 2020. június 30-án ér véget.

A júliusban indult projektből már elkészült és működik Lelki Egészségfejlesztési Iroda, a Rendelőintézet földszintjén.
A nyitvatartási idő minden hétköznap reggel 8 órától 16 óráig tart.
A munkatársak, akik várják Önöket: Marton Éva (pszichológus), Szabó Vanda (pszichológus), Hanák Krisztina (szociális munkás), valamint az EFI munkatársai Vámosi-Zics Éva (irodavezető, szakmai vezető), Boros Éva (EFI munkatárs).

Minden szolgáltatásra kérjük, előre jelentkezzenek be!

Az EFI telefonszáma 574-707,
E-mail: lelki.efi@mail.karolinakorhaz.hu

Az egészségfejlesztési irodákhoz (EFI) kapcsolódó Lelki Egészségfejlesztési Irodák (LEFI) célja a mentális egészség védelme, fejlesztése és a mentális zavarok megelőzése a járás területén. A családok, oktatási egységek, csoportok, közösségek támogató fejlesztésének célja a hiányzó prevenciós szolgáltatások pótlása a pszichiátriai betegellátásra még nem szoruló, de kockázatnak kitett célcsoport számára. A mentális egészségfejlesztési programok átfogó célkitűzései:
A mentális megújulás és gyarapodás szolgálata, a mentális egészség és jóllét fejlesztése.
1. A mentális egészség, megerősödésének és jóllétének a védelme, segítése, helyreállítása és fejlesztése, a folyamatos mentális megújulás, felemelkedés és gyarapodás szolgálata. Célcsoportok: az egyén, a családok (ezen belül kiemelten a gyermeket vállaló és fogadó családok, párok, egyedülálló anyák), a különböző közösségek (iskola, munkahelyi, lakóhelyi, vallási közösségek, baráti és szabadidős csoportok) valamint az egész társadalom.
2. A mentális zavarokkal összefüggő betegségek megelőzése, minél hatékonyabb szűrése. Ezzel az ország és a teljes nemzeti közösség emberi, közösségi erőforrásainak fenntartható védelme és versenyképességének fejlesztése.

Az LEFI nyilvános programokat szervez, melyekről folyamatosan tájékozódhatnak az irodában, a médiában, vagy akár a Facebook-on az EFI Karolina oldalon.
A pályázatban együttműködő partnerek: járásban található általános, és középiskolák, önkormányzatok, Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény, Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központ, Drogpont. A LEFI a felnőtteknek szóló közösségi programjain túl, kifejezetten az általános-, és középiskolás korú diákoknak kidolgozott projektjeiben a drogprevenció, az öngyilkosság megelőzése, az iskolai zaklatás (bullying) és pályaválasztási tanácsadás kap hangsúlyos szerepet. Előadásokkal és önszerveződő klubok megalakulásával támogatjuk a felnőttkori öngyilkosság, depresszió megelőzését. További információért a projekttel kapcsolatban kereshetik Vámosi – Zics Éva szakmai vezetőt a 96/574-720-as telefonszámon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.