Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. Augusztus 19. 13:48, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

200 kilométer gyorsforgalmi út közbeszerzése van folyamatban

200 kilométer gyorsforgalmi út közbeszerzése van folyamatban

Jelenleg mintegy 200 kilométer gyorsforgalmi útépítés kivitelezésére irányuló közbeszerzési eljárás van folyamatban a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.-nél,

így többek között az M0-M4-es Üllő-Cegléd, az M2-es Budapest-Vác, az M4-es Berettyóújfalu-Nagykereki (országhatár), az M44-es Tiszakürt-Kondoros gyorsforgalmi út, vagy a 21-es főút Nógrád megyei szakaszaira vonatkozóan - közölte Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója pénteken az MTI-vel.

Kiemelte: a tavaly novembertől hatályos új közbeszerzési törvény értelmében már nem lehet az ár a döntő szempont az ajánlatok elbírálásnál. Az uniós irányelv előírása értelmében kötelező a környezetvédelmi szempont értékelése, így új értékelési szempontként megjelent a környezetterhelési érték a pályázati kiírásokban.

Loppert Dániel kiemelte: ennek értelmében az ajánlott ár csak 50 százalékban számít az ajánlatok pontozásánál, három további szempont teszi ki az értékelés többi részét. Ismertetése szerint a szakemberek többlet szakmai tapasztalata 25 százalékban, a környezetterhelési érték 20 százalékban, további 5 százalékban pedig a hátrányos helyzetű, fogyatékkal élő munkavállalók foglalkoztatása jelenik meg az értékelési szempontok között.

Elmondta, hogy a környezetterhelési értékhez az összesített szén-monoxid-kibocsátási értéket veszik figyelembe. Az összesített érték kiszámításához szükséges a szállító eszközök CO határértékének, az aszfaltot előállító aszfaltkeverő telepnek a kivitelezés helyétől számított távolságának és a szállított aszfalt mennyiségének ismerete. Tekintettel az Európai Bizottság aszfaltkeverőtelep-előírással kapcsolatos álláspontjára, a közbeszerzési eljárásokban a szükséges engedélyekkel rendelkező keverőtelepet a szerződéskötésnél kell csak a nyertesnek igazolnia.

Közölte: jelenleg 85 kilométer gyorsforgalmi úton folynak kivitelezési munkálatok, a 33,4 kilométer hosszú M86-os Hegyfalu és Csorna közötti szakaszt az autósok október végén már birtokba vehetik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során