Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Október 15. 16:29, hétfő | Belföld

Zero waste konyha a BrandFestival-on

Zero waste konyha a BrandFestival-on

A 18. születésnapját ünneplő BrandFestival Közép-Európa egyik legjelentősebb kommunikációs konferenciája. Az október 18-19-én, a Budapest Music Centerben megrendezésre kerülő konferencia a zero waste alapgondolat köré szerveződik.

Idén a rendezvény kiemelt partnere és gasztronómiai szakértője, a METRO Gasztroakadémia ad inspirációt és áttekintést napjaink élelmiszer- és vendéglátóipari trendjeivel kapcsolatban.

A BrandFestival szervezőia hazai vendéglátóipar legjelentősebb kereskedelmi partnere, a METRO szakértői segítségével külön erre az alkalomra a zero waste koncepció mentén összeállított menüsorral, látvány-kitelepüléssel és kóstoltatással készülnek.

A fesztivál résztvevői a rendezvény ideje alatt az alábbi fogást kóstolhatják meg a METRO standján: citrusos borjúrolád friss zellerpürével és sült fokhagymával.

A fogás kizárólag a METRO-ban kapható, profi séfek által kialakított sajátmárkás METRO CHEF hozzávalókból készül majd. A falatokat növényi alapanyagokból készülő, biológiailag lebomló, komposztálható tálakban kínáljuk,melyek környezettudatos megoldást jelentenek.

„Cégünk évek óta küzd az élelmiszerpazarlás ellen, többek között napi szinten biztosítunk esztétikai hibás, de tökéletes minőségű, tápanyagdús zöldségeket és gyümölcsöket a rászorulók étkeztetéséhez. Az idén indított „hulladékmentes” főzési tanácsadásunk pedig ahhoz ad praktikus és kreatív tippeket, hogy a profi vagy otthoni szakácsok a növényi, állati alapanyagokat minél teljesebb mértékben tudják felhasználni egy-egy ízletes, izgalmas étel elkészítéséhez.” – tette hozzá Horváth Imre, a METRO Kereskedelmi Kft. vezérigazgatója.

A METRO Gasztroakadémia a METRO oktatási központja. Egész napos kurzusaikon profi séfek aktualizálhatják a tudásukat, a gasztronómiát kedvelő nagyközönség pedig 3-4 órás interaktív tanfolyamokon, elismert szakemberektől tanulhat az alapanyagokról és készíthet el tematikus menüsorokat. A METRO Gasztroakadémia oktatói az ország legjobb éttermeiben dolgozó profik és sztárséfek, akik közül többen már a Bocuse d’Or hazai döntőjében is bizonyították világszínvonalú tehetségüket.

A BrandFestival, Közép-Európa egyik legjelentősebb márka- és vállalati stratégiai konferenciája, egyben szakmai csúcstalálkozója idén 2018. október 18-19-én, a Budapest Music Centerben várja mindazokat, akiknek fontos, hogy innovatív ötletekkel tartsák magukat az élmezőnyben.

Regisztráció és jegyek: www.brandfestival.hu
További információ a METRO Gasztroakadémiáról: www.metro.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.