Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2019. Február 28. 14:13, csütörtök | Helyi
Forrás: Szigetköz - Mosoni-sík Leader Egyesület facebook oldala

Van még lehetőség új támogatási kérelmek benyújtására

Van még lehetőség új támogatási kérelmek benyújtására

A Helyi Bíráló Bizottság 2019. február 27-én 32 db LEADER pályázat támogathatóságáról döntött.

Az Agrárminisztérium Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság Irányító Hatósága által jóváhagyott Helyi Fejlesztési Stratégia alapján a Szigetköz – Mosoni-sík LEADER Egyesület pályázati felhívások keretében hirdette meg azokat a fejlesztési célokat, melyek megvalósítására a térségi szereplők támogatást igényelhetnek.

LEADER alapelvek alapján a Helyi Akciócsoport által létrehozott Helyi Bíráló Bizottság (HBB) dönt a projektek támogathatóságáról az Irányító Hatóság által jóváhagyott ügyrend szerint.

A HBB térségünkben 6 tagból és 2 póttagból áll. Megválasztásukkor érvényesült a három szektor (köz, civil, vállalkozói) arányos és kiegyensúlyozott képviselete.

A „HELYI CIVIL SZERVEZETEK FEJLESZTÉSE” és a "A VIDÉKI SZELLEMI ÉS KÖZÖSSÉGI ÉLET FEJLESZTÉSÉT, ISMERETANYAG ÁTADÁSÁT SZOLGÁLÓ PROGRAMOK, KÖZÖSSÉGI KEZDEMÉNYEZÉSEK" pályázati felhívások keretében a 2018. december 31-ig beérkezett kérelmekről született döntés.

A szakaszzárás napjáig 24 db pályázat érkezett be „HELYI CIVIL SZERVEZETEK FEJLESZTÉSE” című pályázati felhívásunkra 32 508 823 Forint igénnyel.

A "A VIDÉKI SZELLEMI ÉS KÖZÖSSÉGI ÉLET FEJLESZTÉSÉT, ISMERETANYAG ÁTADÁSÁT SZOLGÁLÓ PROGRAMOK, KÖZÖSSÉGI KEZDEMÉNYEZÉSEK" pályázati felhívásra 8 db kérelem érkezett 3 223 116 Ft igénnyel.

A HBB döntését az Irányító Hatóság részére továbbítjuk a végső jogosultsági ellenőrzésre és kötelezettségvállalásra. A HBB döntéséről a projektgazdák elektronikus formában kapnak tájékoztatást, addig is a tagokat titoktartási kötelezettség terheli!

A kötelezettségvállalást követően kezdődik meg a Támogató Okiratok kiküldése. Az okiratok kézhezvételétől számítva a nyerteseknek 24 hónap áll rendelkezésükre projektjük megvalósítására. Amennyiben a projektgazda már a projektjük benyújtását követő naptól megkezdte a megvalósítást, úgy a megkezdés napjától számítódik a 2 év.

A 2019. márciusában fórum keretében a megvalósításokhoz segítséget nyújtunk.

Felhívjuk a tisztelt érdeklődők figyelmét, van még lehetőség új támogatási kérelmek benyújtására a következő pályázati felhívások esetében:

- TERMÉSZETI, KULTURÁLIS, TÖRTÉNELMI, ÉPÍTETT ÖRÖKSÉGÜNKET FENNTARTÓ, ELÉRHETŐSÉGÉT JAVÍTÓ ÉS AZ
IDENTITÁSTUDATOT NÖVELŐ KEZDEMÉNYEZÉSEK TÁMOGATÁSA

- HELYI VÁLLALKOZÁSOK FEJLESZTÉSE, MINŐSÉGI TERMÉKKÍNÁLAT BIZTOSÍTÁSA

- TURISZTIKAI SZOLGÁLTATÁSOK ÉS EGYÜTTMŰKÖDÉSEK FEJLESZTÉSE

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben