Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Szeptember 03. 00:00, kedd | Helyi
Forrás: Vámosszabadi község honlapja

Vámosszabadi Halfesztivál 2019.-elkészült a VERSENYKIÍRÁS

Vámosszabadi Halfesztivál 2019.-elkészült a VERSENYKIÍRÁS

Vállalkozó kedvű amatőr szakácsok jelentkezését várják a VIII. Vámosszabadi Halfesztiválra, melyet idén szeptember 21-én rendeznek meg.

2019. szeptember 21. Vámosszabadi horgásztó (Temető utca)
Ecetes halétel, hideg halétel készítő verseny
Nevezési díj nincs!


Versenykiírások:

A verseny a térségünkben közkedvelt, ugyanakkor az országban máshol szinte ismeretlen halétel, az eceteshal, valamint a különféle hideg halételek köré szerveződik, A versenyeken minimum 2 fős csapatok (pl. baráti társaságok, egyesületek, munkahelyi társaságok, családi közösségek) nevezhetnek. Nevezési díj nincs!


A halétel készítő versenyre két kategóriában lehet nevezni:

1. Ecetes halétel
2. Hideg halétel


Az elkészült ételeket neves gasztronómiai szakemberekből álló zsűri értékeli.
Értékelés: – A zsűri neves, ismert, nemzetközi hírű hazai szakemberekből áll, akik a szakmai előírásoknak figyelembe vételével végzik munkájukat! – Az érvényben lévő előírások alapján és a versenykiírás szerint pontozással értékelnek. – A zsűri döntése megfellebbezhetetlen. – A verseny értékelése folyamatos, illetve a zsűritagok részére biztosított kóstolótálak alapján történik.
A verseny díjazása mindkét kategóriában:
• Első helyezettek: 50-50.000Ft, oklevél, érem
• Második helyezett: 30 000 Ft értékű ajándékkosár, oklevél, érem
• Harmadik helyezett: 20.000 Ft értékű ajándékkosár, oklevél, érem
• Különdíjakkal is készülünk.
Minden résztvevő emléklapot és ajándékot kap a részvételért.
A kóstoltatás nem kötelező.
A kóstoltatás közönségszavazati győztesének értékes közönségdíjat ad át a zsűri,
Nevezési határidő: 2019. szeptember 19.
Kérjük, hogy a nevezési lapot a halfesztival@vamosszabadi.hu e-mail címre szíveskedjenek a fent említett határidőig elküldeni!!!
(Bővebb információkérés: Berényi Éva művelődésszervező. Mobil: 06-20/949-32-45)


Verseny kategóriák:

1. Ecetes halétel készítő verseny
A versenyeken való részvétel feltételei (versenyszabályok):
A határidőben elküldött nevezés megküldésével a csapattagok tudomásul veszik, hogy:
- Minden a főzéshez, tálaláshoz szükséges eszközt és alapanyagot a csapatok biztosítanak.
-A csapattagoknál az egységes megjelenést a tálalást és dekorálást is értékeli a zsűri.
- Az ecetes halételek szabadon választott alapanyagból készülhetnek.
- Az ételkészítéshez, csak közforgalomban beszerzett alapanyagot lehet felhasználni
- Minden csapatnak 5 adag ételt kell bemutatni. ( A zsűri részére 4 adag ételt +1 adag ételt dekorálni és tálalni a bemutatóasztalra. )
- A bemutató hűtőbe az 5 adag ételt 13:30 -ig fel kell tálalni.

- A csapatoknak röviden be kell mutatni az általuk elkészített ételt.
- A versenyen csak és kizárólag saját felelősségükre vesznek részt.
- Betartják az ide vonatkozó általános és szokásos szabályokat, a higiéniai és élelmiszerbiztonsági előírásokat.
- Aláírásukkal elfogadják a verseny feltételeit!
- A szervezők nem vállalnak anyagi felelősséget a versenyzők felszereléseiért.


2. Hideg halétel készítő verseny
A versenyeken való részvétel feltételei (versenyszabályok):
A határidőben elküldött nevezés megküldésével a csapattagok tudomásul veszik, hogy:
- Minden a főzéshez, tálaláshoz szükséges eszközt és alapanyagot a csapatok biztosítanak.
-A csapattagoknál az egységes megjelenést a tálalást és dekorálást is értékeli a zsűri.
- A hideghal ételek szabadon választott alapanyagból készülhetnek.
- Az ételkészítéshez, csak közforgalomban beszerzett alapanyagot lehet felhasználni
- Minden csapatnak 5 adag ételt kell bemutatni. ( A zsűri részére 4 adag ételt +1 adag ételt dekorálni és tálalni a bemutatóhűtőbe. )
- A bemutatóhűtőbe az 5 adag ételt 13:30 ig fel kell tálalni.
- A csapatoknak röviden be kell mutatni az általuk elkészített ételt.
- A versenyen csak és kizárólag saját felelősségükre vesznek részt.
- Betartják az ide vonatkozó általános és szokásos szabályokat, a higiéniai és élelmiszerbiztonsági előírásokat.

3. Kóstoltatás feltételei:
– Minden kóstoltatásban résztvevő csapatnak hideg halétel esetén 3 kg tisztított halból vagy halfiléből minimum 100 adag ételt kell elkészíteni, ecetes hal esetében min. 5 kg halból vagy halfiléből minimum 70 adag ételt kell elkészíteni, melyeket a szervezők által biztosított háttér hűtőtárolókban kell tartani a kóstoltatás megkezdéséiig.
A versenyen az elkészült ételeket a látogatókkal megkóstoltathatják, de kizárólag kóstolójegy ellenében.
- A kóstoláshoz a közönségnek kerámia tálakat kell vásárolni, melyhez a kóstolójegyek is járnak.
- A kóstoltatás után, a közönség szavazata alapján, értékes közönségdíjat adunk a nyertes csapatnak.
-A kóstoltatás alapján alapanyag kompenzációként, utólagosan -a rendezvényt követő három héten belül-élelmiszer vásárlási utalványok formájában postázunk, melynek összege beszedett kóstolójegyenként 80 Ft:
- A versenyen a kóstoltatott ételekért az önkormányzat felelősséget nem vállal, az ételek hűtésének folyamatosságáért, minőségéért a, frissességéért a versenyző vállalja a felelősséget.
-Az alapanyagok eredetét igazoló számlákat a versenyre el kell hozni, és azokat kérésre be kell tudni mutatni. Kizárólag kereskedelmi forgalomban kapható élelmiszer alapanyag használható fel.
- A versenyzők vállalják, hogy betartják az ide vonatkozó általános és szokásos szabályokat, a higiéniai és élelmiszerbiztonsági előírásokat.
- A szervezők a kóstoltatók részére biztosítják a sorszámozott tálalóhelyet, vízvételi lehetőséget, sörpadot- asztalt ( 1 garnitúra), háttérhűtőt, és a bemutató (vitrines) hűtőt.


- A szervezők nem vállalnak anyagi felelősséget a versenyzők felszereléseiért.
- A nevezési lapon aláírásukkal elfogadják a verseny feltételeit!
A nevezési lappal együtt kötelezően leadandó dokumentum az „Élelmiszerbiztonsági nyilatkozat”!
Köszönjük!

VERSENYSZABÁLYOK ITT LETÖLTHETŐK 2019

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.