Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2021. November 04. 09:40, csütörtök | Helyi

Vád: hamisan tanúzott a darnózseli hentes hozzátartozója

Vád: hamisan tanúzott a darnózseli hentes hozzátartozója

Hamis tanúzással vádolják a darnózseli hentes hozzátartozóját, aki alibit biztosított neki.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség vádat emelt hamis tanúzás miatt a darnózseli emberölés miatt elítélt hentes egyik hozzátartozójával szemben, aki alibit próbált neki igazolni a bűntény idejére.

A vádirati szerint a nő az emberölés miatti büntetőeljárás során tanúként végig hamisan állította, hogy a férfi a bűncselekmény időpontjában nála volt.

A Kúria a férfit bűnösnek mondta ki előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettében.

Az emberölés bűntette miatti büntetőeljárás során eljáró bíróságok mindegyike megállapította, hogy hazugság a terhelt és hozzátartozójának azon egybehangzó állítása, miszerint a bűncselekmény elkövetésének időpontjában a férfi nála, a nő otthonában volt.

Az ügyészség a nőt büntetőügyben elkövetett hamis tanúzás bűntettével vádolja. A bűncselekmény büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyészség gyorsított eljárást kezdeményezve – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzés meghozatalára tett indítványt, melyben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte

Az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja megfogni az ügyben.

Fotó: kisalföld.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: