Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2021. Augusztus 04. 08:19, szerda | Helyi

Új bölcsőde épül Hegyeshalomban

Új bölcsőde épül Hegyeshalomban

Kétszobás, 12-12 férőhelyes bölcsőde épül Hegyeshalomban, ahova 2022 szeptemberétől már várják a gyermekeket. Az intézmény alapkövét július 31-én helyezték el.

Hegyeshalomban jelenleg az óvoda intézményén belül, egy csoportban zajlik a bölcsőde működése, itt a törvényileg maximalizált 12 főt tudják fogadni. A folyamatos népességnövekedés és születésszámnövekedés miatt, egyre többen vennék igénybe a bölcsődei szolgáltatásokat, így az ellátásra várólista alakult ki. Ezt a problémát igyekszik orvosolni az önkormányzat, egy új bölcsőde építésével - mondta el Szőke László, Hegyeshalom polgármestere az intézmény alapkőletételén.

Az eseményen részt vett dr. Pető Péter, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke, aki elmondta, a térség közös érdeke, hogy az ilyen és ehhez hasonló beruházások megvalósuljanak, hiszen nem csak a település, hanem a térség jövőben is meghatározzák.

Dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője az ünnepségen kiemelte, a térség valamennyi részén érezhető a lakosságszám növekedése, ezért is fontos, hogy a jövő nemzedékének megfelelő oktatást és ellátást tudjanak biztosítani a településeken.

A köszöntőket követően egy időkapszulát helyeztek a földbe, majd megtörént az alapkőletétel is.

Hegyeshalom önkormányzata a Pénzügyminisztérium által kiírt pályázaton nyert csaknem 190 millió forint, ez az új bölcsőde költségeinek 85%-át fedezi. Az önerő a pályázat kiírásakor 24 millió forint, ami csaknem megduplázódott a kivitelezési időszakra, a megemelkedett építőanyag árak miatt. Ezt az összeget telek értékesítésből finanszírozza majd az önkormányzat. Az építési területet átadták már a kivitelezőnek, akik meg is kezdték a munkálatokat, hiszen 340 nap áll rendelkezésre az új bölcsőde megépítésére, ahova a tervek szerint 2022 szeptemberében már várják a legkisebbeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét