Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Július 11. 05:00, szerda | Bulvár
Forrás: MTI

Tűzoltóság: Ne hívjanak macskához!

Tűzoltóság: Ne hívjanak macskához!

Megelégelte a londoni tűzoltóság, hogy nyakra-főre fán rekedt macskák lesegítéséhez hívják őket, és arra kéri a lakosságot, forduljon inkább az állatmentőkhöz.

Bár a macskamentés is a tűzoltók feladatkörébe tartozik, és számos esetben segítettek is, mostanra annyira megnőtt az ilyen hívások száma, hogy nem győzik a munkát. Az utóbbi 6 évben 60 százalékkal emelkedett az ölebek - nemcsak macskák, hanem más házikedvencek - mentésének lakossági igénye, és immár átlagosan 14 óránként száguldhatnak tűzoltók csapdába került állatok segítségére. Akadt már köztük kéménybe szorult csimpánz, fejével edzőgépben rekedt kutyakölyök, ugyancsak fejével kézi dobba szorult macska.
A tűzoltók a szűkösebb pénzkeretek miatt is szeretnék, ha nem szalajtanák őket rögvest minden egyes fán rekedt macskához, hanem a gondatlan gazdik előbb az állatvédőket hívnák segítségül, aztán ha ők nem boldogulnak, végső esetben következhetnek mégis a tűzoltók.
"Aggasztó, hogy amíg a tűzoltók macskát mentenek, addig nem tudnak valódi katasztrófákkal foglalkozni. Ráadásul minden egyes macskamentés pénzbe kerül, az adófizetők pedig ezekben a szűkös időkben egyre gyakrabban kérdik, hogy miért kell nekik ilyesmit pénzelni" - idézte Ron Dobson tűzoltóparancsnokot a The Daily Telegraph című brit lap.
Az állatmentők részéről Klare Kennett szintén azt tanácsolja a lakosságnak, hogy előbb őket hívják, emellett hangsúlyozza, hogy ne dramatizálják túl a helyzetet, mivel sok állat magától is megoldja a gondját.
"Ha valaki macskát lát egy fán, hagyja ott egy napig. Csak akkor hívjon minket, ha másnap is ugyanott vesztegel az állat - mondta Kennett és az állatokért túlzottan aggódó emberek megnyugtatására feltette a kérdést: "Látott már valaki fán macskacsontvázat?"
A londoni állatmentések több mint fele macska-, negyede kutyaügy - olvasható a lapban (http://www.telegraph.co.uk/news/9385332/Dont-call-us-for-cats-stuck-in-trees-Fire-Brigade-warns.html).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.