Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Október 22. 12:24, péntek | Helyi

Táj Nemzetközi Napja a Szigetközben

Táj Nemzetközi Napja  a Szigetközben

Három szigetközi településen Kimlén, Héderváron és Lipóton várták az érdeklődő diákokat.

Méhviaszt, mézet és lépet is vitt egy helyi termelő a Táj Nemzetközi Napja alkalmából szervezett programra a lipóti kéttannyelvű általános iskola diákjainak, akik megfoghatták és megszagolhatták a méhek ragasztójaként szolgáló propoliszt vagy más néven méhpempőt.

Az Európa Tanács kezdeményezésére október 20-át 2017-től Táj Nemzetközi Napjaként ünneplik Európa szerte így Magyarországon is. Ebből az alkalomból szervezett programot három szigetközi településre is a Szigetköz Natúrpark Egyesület: Hédervárra, Lipótra és Kimlére.

Lipóton egy térségi méhész avatta be a gyerekeket a méhészet rejtelmeibe és hívta fel a figyelmet a méz fontosságára, az udvaron pedig a Futura kaland dobozában fedezhették fel a szigetközi élővilágot. A hédervári iskola udvarán a szigetközi állatokkal ismerkedhettek meg a gyerekek.

A program során táj sétákon is részt vehettek az érdeklődők. A Szigetköz Natúrpark Egyesület célja az volt, hogy minél több oktatási intézménnyel, civil szervezettel és helyi termelővel megismertessék a Táj Nemzetközi Napjának lényegét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma